Militaire oefening

Oefening Defensie op grondgebied Sint-Niklaas

Van 10 tot 14 september 2018 organiseert Defensie de oefening 'United Dingo'. Deze oefening zal van start gaan in de Antwerpse kempen en zich nadien voornamelijk afspelen in de omgeving havenzone Antwerpen en het Waasland, ook op het grondgebied van Sint-Niklaas.
Social media sharing

Tijdens deze oefening zullen de militairen van het Bataljon Carabinier Prins Boudewijn - Grenadiers in onder­steuning van het Bn Artillerie, de Medische Component en de belgische Genie procedures en technieken trainen die hen in staat moeten stellen veiligheids- en gevechtsoperaties uit te voeren.

Tijdens 'United Dingo' zullen de militairen van het Regiment ondersteund worden door DOVO, politiediensten ...

De oefening heeft ook een internationaal karakter onder de vorm van de deelname van Nederlandse Snipers. De militairen zullen zich voornamelijk te voet en met lichte gepanserde voertuigen van het type Dingo en AIV verplaatsen. Er zullen ook amfibische acties uitge­voerd worden. Om de training zo realistisch mogelijk te maken, zal ze zich afspelen buiten de militaire oefenterreinen. De kans is dan ook reëel dat er zich een aantal minder courante activiteiten zich voordoen in een burgeromgeving, het vuren met blank-munitie, het overvliegen van helikopters op lage hoogte, incidenten die lawaai veroorzaken en aanwe­zigheid van gewapende militairen in het straatbeeld …

Alle mogelijke maatregelen worden getroffen om schade en (milieu)overlast te vermijden. Indien je, ondanks al deze voorzorgsmaatregelen toch schade ondervonden zou hebben of oefenmunitie gevonden zou hebben, kan je contact opnemen via het gratis nummer 0475 35 50 50 of u wenden tot de lokale politie, op het nummer 03 760 65 00.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen