Judoka Amal Ibrahimi

Olympische gouden medaille voor Amal Ibrahimi van judoclub Tatamivrienden

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Judoka Amal Ibrahimi, lid van de Sint-Niklase A-judoclub Tatamivrienden, heeft een gouden medaille behaald op de Special Olympics in Berlijn. Voor deze bijzondere prestatie is ze gehuldigd in het Sint-Niklase stadhuis.
Social media sharing

Liefst 88 Belgische atleten zakten in juni af naar Berlijn om er deel te nemen aan de Special Olympics, het grootste inclusieve sportevenement ter wereld. Ook judoka Amal Ibrahimi nam er deel aan de spelen en wist een gouden medaille te bemachtigen. Voortaan mag ze zich ook Olympisch kampioene judo noemen.

De 18-jarige Amal is lid van sportclub Tatamivrienden uit Sint-Niklaas, waar ze zich onder begeleiding van haar coach Walter Van Hoyweghen klaarstoomde voor de Special Olympics. Tatamivrienden is een A-judoclub, voor jongeren vanaf negen jaar met een verstandelijke beperking, gedragsstoornissen, ASS of bijzonder onderwijs. Tijdens de kampioenenhappening van 2022 werd de club verkozen tot ‘Sportteam van het Jaar’ door de sportraad van Sint-Niklaas.

Olympisch kampioen
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen