Onderhoudswerken op de Singel

Onderhoudswerken op de Singel vanaf dinsdag 14 augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 14 augustus met onderhoudswerken op de R42 Singel in Sint-Niklaas. De aannemer werkt op de R42 tussen Vijfstraten en de Prins Boudewijnlaan (N70). Tijdens de werken kan het verkeer van de N70 niet meer via de R42 naar het station rijden. Er geldt een omleiding. De werken duren in totaal twee weken. De planning hangt sterk af van de weersomstandigheden.
Social media sharing

Wat houden de werken in?

Er komt een nieuwe asfaltlaag op de Singel (R42) tussen de Vijfstraten en Prins Boudewijnlaan (N70) in Sint-Niklaas. De aannemer vervangt de onderlaag en de toplaag.  In totaal wordt 2 km rijweg vernieuwd. Het einde van de werken is voorzien op 23 augustus.

Verkeerssituatie tijdens de werken

Het verkeer richting N70 kan steeds vanaf Vijfstraten over de R42 rijden. Het verkeer richting station is tijdelijk niet mogelijk van N70 via Singel (R42). Alle verkeer richting station wordt omgeleid vanaf Prins Boudewijnlaan (N70), de Westelijke Tangent (N41), Driekoningenstraat en Noordlaan. Europark-Zuid is steeds bereikbaar vanaf de N70. 

Het agentschap is nog aan het werk ter hoogte van Driekoningen.  De twee nieuw aangelegde rotondes zijn opengesteld voor het verkeer. De tunnel ‘Station’ is afgesloten in beide richtingen. Plaatselijk verkeer voor het Stationsplein volgt de omleiding "station" en kan via Slachthuisstraat, Vijfstraten en de Singel (R42) zo de Leopold II-laan en het Stationsplein bereiken.  

Alle info over deze beide werven kan je nalezen op www.wegenenverkeer.be/Sint-Niklaas

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen