Nieuwe website musea

Ontdek de gloednieuwe site van onze stedelijke musea

In de stedelijke musea van Sint-Niklaas vind je boeiende, waardevolle collecties en tal van topstukken op drie unieke locaties. Bewonder al dat moois vanaf nu ook op de gloednieuwe website www.museasintniklaas.be.
Social media sharing

De splinternieuwe website is opgehangen aan drie grote thema's: ‘Tentoonstellingen’,  ‘Activiteiten’ en ‘Plan jouw bezoek’. 

Onder ‘Tentoonstellingen’ vind je alle tijdelijke expo’s en gastexpo's op de drie museumlocaties. 'Activiteiten' bundelt het ruime aanbod aan evenementen, lezingen, rondleidingen, workshops, vernissages en publieksmomenten.

Via ‘Plan je bezoek’ ontdek je de verschillende museumlocaties en collecties. Je vindt er ook alle praktische informatie voor jouw uitstap naar onze musea, individueel of met je kinderen, je klas of je groep. Reserveer er rechtstreeks een gids of publicaties bestel er een publicatie in de museumshop.

Het thema ‘Collecties’ brengt de rijke verzameling unieke objecten van onze musea voor het voetlicht. Je vindt er een overzicht van de zeven grote museumcollecties, van de cartografie-verzameling van het Mercatormuseum tot het industrieel erfgoed van het breiatelier. Met de rubriek ‘Topstukken’ zetten we de tien mooiste pareltjes uit de museumcollectie in de vitrine. Met het ‘Voorwerp van de maand’ lichten de musea elke maand een stuk uit de collecties uit. Bij 'Aanwinsten' geven we een overzicht van de bijzonderste aanwinsten van onze musea. Onder 'Restauraties' krijg je een unieke blik achter de schermen bij het restauratieproces van historische stukken. 

De museumwebsite is een visueel pareltje: boordevol prachtige foto's van de museumlocaties, de collecties en de publiekswerking. Kortom, een website die uitnodigt tot heerlijk snuisteren én uiteraard ook tot een bezoek aan onze musea. Benieuwd?

Contact

Stedelijke musea

Zwijgershoek
14
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen