Iedereen Mee-wandeling

Ontdek nieuwe plekjes in Sint-Niklaas langs onze Iedereen Mee-wandelroutes

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Wil je graag een mooie wandeling maken, maar woon je niet onmiddellijk in de buurt van een park, een natuurgebied of een toeristisch route? Ontdek dan onze splinternieuwe Iedereen Mee-wandelkaarten. De Iedereen Mee-wandelingen lopen langs minder bekende, maar aantrekkelijke plekjes in de stad. Ze zijn niet langer dan 5 km en rolstoel- en buggyvriendelijk. Onderweg maak je kennis met opvallende bezienswaardigheden, zijn er rustplaatsen en ontdek je groene plekjes. Iedereen kan ze gemakkelijk uitstappen.
Social media sharing

De routes werden uitgetekend door wandelaars die niet altijd lange uitstappen in de natuur kunnen maken of zich verplaatsen naar toeristische wandelgebieden. Als alternatief gingen ze op zoek naar mooie wandelpaden in hun buurt, die ze zelf ook vaak doen. Die wandelroutes delen ze nu met iedereen. Zo ontdek je dat er best heel wat mooie plekjes zijn in je eigen buurt en stad

De Iedereen Mee-wandelingen zijn ook een perfect gezond alternatief voor tijdens de middagpauze op het werk, na het werk of als je niet goed weet welk toertje je in Sint-Niklaas kan maken. 

Alle wandelingen kan je vinden via Ontdek Sint-Niklaas. 

Je kan de wandelingen afdrukken of op je smartphone downloaden met een GPX-bestand. Daarvoor kan je op je smartphone eerst een app downloaden. GPX Viewer en NaviComputer zijn alvast twee van die gratis apps.

Wie graag gedrukte exemplaren van de wandelkaartjes wil, kan terecht bij de dienst toerisme, Grote Markt 45, 9100 Sint-Niklaas.

Wie zelf een fijne wandellus kent in Sint-Niklaas en die wil delen, kan steeds terecht bij de dienst diversiteit, samenleving en preventie.

De Iedereen Mee-wandelingen zijn ontwikkeld door de stedelijke dienst diversiteit, samenleving en preventie, het inloopcentrum Den Durpel, Vl@s Sint-Niklaas, woonzorgcentrum De Ark, ontmoetingshuis Zigzag en NEOS Sint-Niklaas.

Contact

Diversiteit, samenleving en preventie

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

Toerisme

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen