camping gastvrij

Ontmoet je buren op Camping Gastvrij

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Er mag weer wat meer. En daarom is er ook deze zomer Camping Gastvrij. Net als vorig jaar strandt ook nu de Sint-Niklase caravan van Camping Gastvrij op verschillende pleintjes en buurtparken in de stad. Camping Gastvrij nodigt alle inwoners uit erbij te zijn, voor een gezellige kennismaking en een leuke babbel met de andere buurtbewoners, en een gratis drankje om daarop te klinken. Op die manier is in Sint-Niklaas weer Iedereen Mee.
Social media sharing

Verbinden en ontmoeten

Verbinden en ontmoeten, daar gaat het om bij Camping Gastvrij. Van juli tot september trekken vrijwilligers en outreachende medewerkers van de stad met hun caravan naar zeven woonbuurten in Sint-Niklaas. Ze slaan er een halve dag hun ‘tenten’ op en maken een praatje met alle bewoners die langskomen. Iedereen is welkom voor een losse babbel. En daar hoort ook een gratis drankje of een koffietje bij.

Leer je buren kennen is de boodschap. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas wil met deze buurtgerichte activiteit het harmonieus samenleven in de woonwijken van de stad bevorderen, en de sociale contacten tussen de bewoners versterken. 

Na zoveel maanden van beperkingen kan iedereen wel wat extra sociale contacten gebruiken, niet in het minst voor wie zich eenzaam voelt. Camping Gastvrij is zo’n buurtgerichte ontmoetingsplaats om de betrokkenheid tussen alle bewoners van een woonwijk of woonbuurt te versterken. Zo is Iedereen Mee.

Op een nonchalante manier maak je op Camping Gastvrij niet alleen kennis met je naaste maar ook verre buren. Vorig jaar zorgde dat voor heel wat verrassende praatjes. Ook deze zomer belooft Camping Gastvrij voor verbazende en onverwachte ontmoetingen in de woonwijken te zorgen.

Camping Gastvrij is tegelijk veel meer. Het is in praktijk onderdeel van een veel ruimer en versterkt sociaal beleid dat het stadsbestuur voert, met onder meer het team outreachende werking.  Outreachend werken gaat uit van een actieve benadering en is gericht  op het bevorderen van welzijn in de stad.  De inwoners kunnen op Camping Gastvrij ook terecht met al hun vragen over sociale dienst- en hulpverlening in Sint-Niklaas.

In een wijk met een dienstencentrum van het Zorgpunt Waasland is ook de centrumleider van dat dienstencentrum op de afspraak. Die dienstencentra zijn leuke ontmoetingsplaatsen voor wijkbewoners, met heel wat ontspannende activiteiten, sociale en culturele evenementen en voorzieningen.

Waar staat Camping Gastrvij en wanneer ?

1, 6 en 8 juli                               Kroonmolenplein

13 en 15 juli                               Peter Benoitpark

23, 27 en 29 juli                          Gerdapark

3, 5 en 10 augustus                     Beenaertwijk

13 en 16 augustus                      Reynaertpark

27 en 31 augustus en 2 sept.      Fabiolapark

7, 8, 15 en 16 september             Dries Sinaai

 

Meer info

team diversiteit

03 778 37 26

diversiteit@sint-niklaas.be

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen