Man bedient veegmachine

Onze dienst openbare reinheid houdt de stad proper: doe jij dat ook?

Tijdens de coronacrisis in april, mei en juni 2020 hebben onze diensten van openbare reinheid een drukke periode gehad met diverse taken. Het veegplan werd dan wel even opgeschort, maar het ophalen van PMD, legen van vuilnisbakjes en ophalen van sluikstorten, dat in die periode fors is toegenomen, werd zonder ophouden uitgevoerd.
Social media sharing

De uitdagingen van de dienst openbare reinheid waren groot. We zagen een grote toename van het opgehaalde volume aan PMD (omdat vele mensen thuis waren) en het aantal meldingen rond sluikstorten en zwerfvuil ging zelfs maal drie ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. En sinds begin mei 2020 is het veegplan ondertussen weer opgestart, zelfs met een extra dag om de achterstand in te halen.

Extra inspanningen

De stad gaat extra sensibiliseren en al het nodige doen om het openbaar domein proper te houden en het sluikstort een halt toe te roepen. Zo gaan we verder met het verwijderen van vuilbakken op problematische sluikstortplaatsen. We zien dat door die ingreep de situatie merkelijk verbeterd is. We rekenen op de inzet van extra vrijwilligers en blijven,  naast onze gewone bezetting, wijkwerkers en jobstudenten inzetten om de straten en pleinen mee rein te houden. We doen ook voort met onze preventieve communicatiecampagne om sluikstorten tegen te gaan.

Toon respect

Helaas is dat niet altijd genoeg. Een kleine minderheid toont geen respect voor onze stad en zijn inwoners, tot grote frustratie van de doorsnee Sint-Niklazenaar.  Daarom voorzien we een reeks acties om sluikstorten actief tegen te gaan en de pakkans te verhogen.

Neem verantwoordelijkheid

We verwachten van iedere inwoner dat die zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Als iedereen zijn deel doet, kunnen we ons doel van een reine stad bereiken. Dus doe niet zelf aan sluikstorten en meld het ons wanneer je een sluikstort ziet.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen