Jongen in zwart T-shirt en met mondmasker krijgt vaccin in bovenarm (Photo by CDC on Unsplash)

Ook 12- tot 15-jarigen kunnen zich registreren voor coronavaccin via QVAX

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
12- tot 15-jarigen kunnen zich vanaf nu ook registeren voor een coronavaccin op de QVAX-reservelijst. Zij komen enkel in aanmerking voor een vaccin van Pfizer, momenteel het enige vaccin dat al is goedgekeurd voor de vaccinatie van minderjarigen.
Social media sharing

In de komende weken krijgen kinderen van 12 tot 15 jaar ook een uitnodiging voor een coronavaccin per post opgestuurd naar hun domicilieadres. Via QVAX maak je kans om al sneller gevaccineerd te worden.

De 12- tot 15-jarigen hebben wel de toestemming van hun ouders (of hun wettelijke voogd) nodig om gevaccineerd te kunnen worden.

Hoe kan je als ouder (of wettelijke voogd) toestemming geven om je kind te laten vaccineren?

  1. Kom met je kind mee naar het vaccinatiecentrum (voorkeurscenario).
  2. Geef je kind een toestemmingsbrief mee naar het vaccinatiecentrum. Klik hier om een voorbeeldbrief te downloaden.

De risico’s voor een 12- tot 15-jarige om zwaar ziek te worden van het coronavirus zijn heel klein. Toch is de vaccinatie van deze groep heel belangrijk, omdat zij bijdragen tot het verhogen van de algemene vaccinatiegraad en zo tot het bereiken van groepsimmuniteit. Hoe meer kinderen zich laten vaccineren, hoe minder het virus en de varianten kunnen circuleren in deze groep. Zo verkleint het risico dat kinderen andere personen zullen besmetten die meer kwetsbaar zijn voor COVID-19. Zeker met de toename van het aantal besmettingen door de delta-variant, is het belangrijk om een zo hoog mogelijke algemene vaccinatiegraad te bekomen voor de groepsimmuniteit.

Meer informatie over de vaccinaties bij 12- tot 15-jarigen vind je op www.laatjevaccineren.be.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen