Luchtbeeld van de uitgegraven zwemkom van het Sportkringpark

Op weg naar het gloednieuwe zwembad De Watermolen in het Sportkringpark: bouwwerken zijn gestart

Waar momenteel nog een diepe bouwput ligt, zwem je in 2026 baantjes! De bouwwerken voor het gloednieuwe zwembad De Watermolen zijn van start gegaan. De Watermolen wordt een bijzonder aantrekkelijk, duurzaam en functioneel gebouw, in de groene long van het nieuwe Sportkringpark, waar sport, spel, recreatie en natuurbeleving harmonieus met elkaar worden verweven.
Social media sharing

Met de start van de werken aan zwembad De Watermolen gaat een belangrijk strategisch project in uitvoering. En daar zitten véle Sint-Niklazenaren op te wachten. De stad heeft immers nood aan meer zwemwater, zo blijkt uit de behoeftenorm van Sport Vlaanderen. Voor de bevolking van Sint-Niklaas is er, nog los van de centrumfunctie van de stad, nood aan 1.120 m² extra zwemwater. Met het Sinbad komen we amper aan de helft van de behoeftenorm. Bovendien bleek uit heel wat bevragingen bij de inwoners dat er ook nood is aan recreatief zwemwater op het grondgebied van onze stad.

Net als vele andere gemeenten koos Sint-Niklaas voor een publiek-private samenwerking voor het toekomstige zwembad. Hierdoor wordt de stad ontzorgd en kunnen we in zee gaan met een partner die het ontwerpen, bouwen, financieren, onderhouden en exploiteren van zwembaden als kernactiviteit heeft. De keuze viel begin 2022 op Sportoase als partner. Zwembad De Watermolen, toepasselijk genoemd naar de watermolen die ooit op exact dezelfde plaats stond, wordt het 21ste zwembad van deze groep.

Sportkringpark

Zwembad De Watermolen krijgt een plaats centraal in het Sportkringpark. Op de plek waar voetbalclub Sportkring Sint-Niklaas in de tweede helft van de vorige eeuw haar gloriejaren beleefde, verrijst een groots sport- en recreatiepark.

Net als in het zwembad maakt de stad hier ruimte voor zowel clubgebonden sporten als voor de individuele sporter en recreant: van voetbal, baseball, BMX, een looppiste en urban sports zoals 3x3 basket, skaten en outdoor fitness tot vrij toegankelijke kunstgras voetbalveldjes, een groot grasplein, een speelbos, een speellint, een waterspeeltuin, een picknickzone in een boomgaard en een ruime hondenuitloopweide. Voor elk wat wils!

De werken voor de inrichting van het Sportkringpark worden allemaal opgestart in de loop van de volgende twee jaar. Op www.sint-niklaas.be/sportkringpark vind je hierover meer toelichting. Begin december wordt in de wijk verspreid ook een infofolder verspreid.

Render van zwembad De Watermolen in het Sportkringpark
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen