handen met plantje erin

Opendeur in compostwerf Sint-Niklaas op zaterdag 23 oktober

De Sint-Niklase compostwerf is een draaischijf voor het duurzaam groenbeheer in de Wase regio. Snoeihout, bladeren en gras worden er omgezet tot een hoogwaardig product, dat de grond verbetert en gezonde en sterke planten voortbrengt. Medewerkers van de compostwerf Sint-Niklaas leiden bezoekers door de wondere wereld van het composteren tijdens de opendeur op zaterdag 23 oktober.
Social media sharing

Bezoekers van de opendeur komen niet alleen alles te weten over het natuurlijk verwerkingsproces dat leidt tot VLACO-kwalitatief compost. Ook allerlei andere thema’s die verwant zijn met de activiteiten op de stedelijke compostwerf komen aan bod.

VLACO organiseert workshops rond algemeen compostgebruik, waterbeheer in de kringloop en insecten in insectenhotels. Er is een expo over de afvalverwerking in de stad en een infomarkt met onder meer stands van intercommunale MIWA, imkerbond, hoeveproducten, VELT, Tuinrangers en geveltuinen.

Doorlopend zijn er rondleidingen op de compostwerf rond het thema ‘Van groen naar VLACO-gekeurde compost’. Er worden ook begeleide wandelingen aangeboden door Puitvoetgidsen in het nabijgelegen Puitvoetbos met start om 10 uur en om 14 uur. Tijdens dit alles kunnen bezoekers genieten van een lokaal hapje of drankje.

In de aanloop naar de opendeurdag vindt op vrijdagnamiddag 22 oktober een infosessie plaats voor professionals en partners uit de groensector over het gebruik en de voordelen van compost.

 

Praktisch:

Opendeurdag compostwerf stad Sint-Niklaas

Industriepark-West 60 A, 9100 Sint-Niklaas

Zaterdag 23 oktober 2021 van 9 tot 17 uur

Gratis toegang. Iedereen welkom.

 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen