phishingmail

Opgelet: phishingmail voor openstaande betaling voor de afvalstoffenheffing en rioolbelasting in omloop

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Momenteel circuleren er valse e-mails die zogezegd van Agerant gerechtsdeurwaarders komen, met een oproep voor dringende betaling voor de afvalstoffenheffing en rioolbelasting van 'uw gemeente'. Deze e-mails zijn phishing-berichten, en dus niet afkomstig van stad Sint-Niklaas.
Social media sharing

Om de achterstallige betaling in orde te brengen, moet je zogezegd binnen de 15 dagen het verschuldigde bedrag overschrijven op het vermelde rekeningnummer. Omdat de e-mailberichten goed zijn opgesteld, kunnen ze betrouwbaar overkomen. Het zijn echter valse berichten.

Hieronder staat een voorbeeldbericht van deze phishingmail: 

[Lees verder onder de afbeelding]

Voorbeeld phishing e-mail

► Wanneer je een (vermoedelijk) vals bericht ontvangt, kan je het via e-mail doorsturen naar verdacht@safeonweb.be. Safeonweb.be scant het bericht automatisch op kwaadaardige inhoud. Als de links of bijlagen schadelijk zijn, worden die doorgegeven aan de leveranciers van internetbrowsers, die de schadelijke inhoud kunnen blokkeren. 

► Meer info over het herkennen van valse mails via deze link.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen