Langste Veggietafel

Oproep standhouders Langste Veggietafel

Op 12 september 2019 komt de Langste Veggietafel terug naar de Grote Markt. Deze jaarlijkse picknick past binnen de campagne Donderdag Veggiedag, die mensen wil aanzetten om minder vlees te eten. Dat is goed voor de gezondheid en het milieu.
Op de Langste Veggietafel staat zowel vegetarische als duurzame voeding centraal. Om een mooi aanbod te creëren voor de bezoekers van de Veggietafel is de stad op zoek naar lokale standhouders.
Social media sharing

Is jouw vereniging of bedrijf actief in het Waasland en kan je een vegetarisch aanbod uitwerken voor de Veggietafel? Dan kan je deelnemen aan deze vegetarische picknick op de Grote Markt waar jaarlijks enkele honderden bezoekers genieten van een heerlijke maaltijd. Er wordt gestreefd naar 7 eetstanden (minstens vegetarisch, vegan mag ook), 3 drankstanden (waarvan 1 voor warme dranken) en 2 standen met desserts. De eerste inschrijvingen worden eerst in overweging genomen. Schrijf je ten laatste in op 23 juni 2019 via duurzaamheid@sint-niklaas.be. Motiveer je deelname aan de hand van de termen duurzaamheid (vegetarisch, veganistisch, lokale producten, afvalbeperking,...) en gezondheid.   

De Langste Veggietafel vindt plaats op de Grote Markt te Sint-Niklaas, op 12 september 2019 van 17.30 tot 20.00 uur. Indien gewenst wordt een tentje ter beschikking gesteld.

Deelnemen als standhouder is kosteloos, maar er wordt wel verwacht democratische prijzen te hanteren. Het evenement heeft vooral de bedoeling sensibiliserend te werken en mensen kennis te laten maken met vegetarische en lokale voeding.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen