Het OverKop-huis in Sint-Niklaas.

OverKophuis opent de deuren in Sint-Niklaas: een plek waar jongeren gewoon zichzelf kunnen zijn

Woensdag 4 mei heeft het gloednieuwe OverKophuis in de Mgr. Stillemansstraat in Sint-Niklaas de deuren geopend. Dat is een fijne plek waar jongeren tot 25 jaar elkaar kunnen ontmoeten, waar ze kunnen deelnemen aan leuke activiteiten en waar ze met elke vraag terecht kunnen.
Social media sharing

Veel jongeren hebben nood aan een werking zoals die van een OverKophuis, ook in Sint-Niklaas. Dat bleek recent nog, bij de lancering van de tweede Jongerenbegroting. Toen gaven jongeren opnieuw het signaal dat ze een plek missen waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn. De twee lange coronajaren hebben bovendien een sterke invloed gehad op de mentale gezondheid van jongeren.

Toegankelijke plek
Daarom zette de stad, dankzij een projectsubsidie van het Agentschap Opgroeien, samen met heel wat partnerorganisaties de schouders onder de opstart van een OverKophuis in Sint-Niklaas. Dat huis bevindt zich in de Mgr. Stillemansstraat 47. Het is vooral een herkenbare en toegankelijke plek voor jongeren en jongvolwassenen. Zij kunnen er gewoon binnen en buiten lopen, om een praatje te maken of om deel te nemen aan leuke activiteiten, maar ze vinden er ook een luisterend oor voor al hun vragen of zorgen.

Overkop-team
OverKop Sint-Niklaas is nu klaar om van start te gaan. Het team van medewerkers van het OverKophuis is heel divers en is samengesteld uit medewerkers van de verscheidene partners, die elk ook hun expertise inbrengen in het verhaal. De jongeren zelf worden uitgenodigd om de toekomstige activiteiten mee vorm te geven.

Woensdagen
Op woensdag 4 mei kon iedereen het nieuwe OverKophuis ontdekken. Voortaan zal het OverKophuis alle woensdagen open zijn van 12 tot 18 uur.
In juni zal het huis ook open zijn op maandagen om te studeren.

Meer info: Instagram @overkopsintniklaas, www.overkop.be

Overkop Sint-Niklaas is een samenwerking tussen VCLB Waas en Dender en CLB Prisma, CGG Waas en Dender, CGG De Drie Stromen, Arktos, CAW, Fiola vzw, Envia vzw, Groep Intro, Radar, Krachtgericht Waas en Dender, Tilia (KJPSY Vitaz), TEJO Sint-Niklaas, VZW Lia, Logo-Waasland vzw, OCMW Sint-Niklaas, Den Eglantier, JOS vzw, Stad Sint-Niklaas.

Het OverKop-huis in Sint-Niklaas.
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen