Parklaan

Parklaan: nutswerken vanaf maandag 24 juni

Op maandag 24 juni gaan op de Parklaan, tussen de August Nobelsstraat en de school Forum Da Vinci, nutswerken van start. De uitvoeringstermijn van deze werken is twee weken. De aannemer werkt in verschillende fasen. Fietsers worden tijdens de werken op de rijbaan geleid en auto’s en bussen rijden op de busbaan.
Social media sharing

In het kader van deze werken wordt een boring uitgevoerd onder het kruispunt Parklaan/Moerlandstraat voor de gastoevoer van Forum De Vinci. De aannemer werkt ook in open sleuf. Daardoor is het noodzakelijk om de Clement Heirmanstraat af te sluiten ter hoogte van de Parklaan van maandag 24 tot vrijdag 28 juni. In die week wordt de Clement Heirmanstraat ontsloten via de Verbindingsstraat.

Na de nutswerken, vanaf maandag 1 juli krijgt het kruispunt Parklaan/Moerlandstraat een nieuwe asfaltverharding. Op de rechterafslagstrook naar de Moerlandstraat worden de klinkers uitgebroken en vervangen door asfalt. De linkerafslagstrook wordt verlengd, zodat het autoverkeer niet langer moet aanschuiven op de busbaan.

Dit kruispunt is een belangrijk verkeersknooppunt in onze stad. Er werd voor gekozen om de asfalteringswerken ’s nachts uit te voeren om de verkeershinder en de impact op de werking van AZ Nikolaas zoveel mogelijk te beperken. Onvermijdelijk zal er ’s nachts wel enige geluidshinder zijn.

In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 juli wordt het kruispunt vanaf 22 uur volledig afgesloten voor auto’s en busvervoer voor het uitvoeren van freeswerken. In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juli gaat het kruispunt opnieuw dicht voor het asfalteren en belijnen.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen