Beeld van Park Hein Deprez in Belsele

Participatiemoment RUP Bestemmingswissel Belsele op woensdag 31 januari

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Stad Sint-Niklaas heeft het voornemen om het park Hein Deprez in Belsele juridisch te verankeren in een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). Zo kunnen we deze zone zo veel mogelijk vrijstellen van bebouwing, zowel voor behoud van het waardevolle landschap, als voor waterhuishouding: de bodem in deze zone kan immers veel water opslaan, en opnieuw afgeven in tijden van droogte.
Social media sharing

Hierbij voorziet de stad een bestemmingswissel, waarbij een beperkt deel van de woonfunctie gelegen binnen het park, naar een beter gelegen zone in Belsele wordt verplaatst, ten noorden van het spoor langsheen de Kleemstraat, vlakbij het station.

De eerste stap in het planproces is de opmaak van de startnota. Deze nota is raadpleegbaar van 12 januari 2024 tot en met 11 maart 2024. 

Het stadsbestuur organiseert hierover ook een participatiemoment op woensdag 31 januari 2024 doorlopend van 17 tot 19 uur in de polyvalente zaal van het woonzorgcentrum Het Lindehof, Kerkstraat 11 in Belsele. 

Bekijk het introductiefilmpje, de startnota en de procesnota van het RUP op de projectpagina RUP Bestemmingswissel Belsele. Daar vind je ook meer informatie over hoe je een reactie kan geven.

Is generated
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen