De Paterskerk gaat opnieuw open.

Paterskerk gaat opnieuw open: verenigingen kunnen vanaf 1 juli terecht in gemeenschapscentrum

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De Paterskerk is klaar voor een nieuwe start. De nodige herstellingen na het waterlek zijn gebeurd. Verenigingen kunnen vanaf 1 juli opnieuw de prachtig gerenoveerde Paterskerk gebruiken.
Social media sharing

Op 5 februari 2021 werd het gemeenschapscentrum Paterskerk geopend, maar door de toen geldende coronamaatregelen konden de zalen nog niet meteen worden gebruikt door verenigingen. Het was wachten tot september 2021. Toen volgde een groots feestweekend, met een officiële opening tijdens de Open Monumentendag en een buurtfeest. Dit was meteen de start van een druk bezette periode: verenigingen en organisaties van binnen en buiten Sint-Niklaas vonden snel hun weg naar het gemeenschapscentrum. 

Op 7 maart 2022 sloeg het noodlot echter toe. Door een waterlek in de kelder raakte alle technische apparatuur in deze ruimte beschadigd. De Paterskerk moest noodgedwongen sluiten en door een verzekeringskwestie bleef een snelle herstelling uit.

De betrokken partijen gingen eerder dit voorjaar akkoord om voorrang te geven aan het herstellen van de schade en het terug operationeel krijgen van de Paterskerk. De voorbije maanden heeft de aannemer de noodzakelijke werken uitgevoerd. Het gemeenschapscentrum Paterskerk kan opnieuw geopend worden en is klaar voor gebruik door verenigingen vanaf 1 juli.

► Drie zalen
De nieuwe Paterskerk zal straks definitief zijn rol spelen in het culturele leven in Sint-Niklaas. De meest uiteenlopende activiteiten kunnen er plaatsvinden, van expo’s en beurzen tot akoestische muziekoptredens en vergaderingen. In de kerk zijn drie zalen gecreëerd, voor heel verscheiden activiteiten. Er is een box in het bestaande volume van de kerk geschoven als scheiding tussen het koor en het schip. Op die manier krijg je de grote polyvalente zaal in het schip, de kleinere zaal in het koor en de box met vergaderzaal. Die box dient ook als gemeenschappelijke inkom en bevat alle ondersteunende functies, zodat het monumentale karakter van de kerk behouden blijft.
Om de toegankelijkheid voor een heel breed publiek te garanderen, zijn er verschillende tariefformules voor de ruimtes in de Paterskerk.

► Meer info over de zalenverhuur van de stad Sint-Niklaas vind je via deze link

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen