Shanyl De Schoesitter

165 Sint-Niklase sportlaureaten mét wereldkampioene

Sint-Niklaas is fier op zijn sportkampioenen. Daarom worden ze sinds jaar en dag door het stadsbestuur gehuldigd. Sporten was niet altijd evident in het coronajaar 2020, maar toch hebben heel wat Sint-Niklase sporters, binnen de geldende maatregelen, opnieuw het beste van zichzelf gegeven. Dat blijkt uit de lijst van maar liefst 165 sportlaureaten. Absolute topper is Shanyl De Schoesitter, wereldkampioene veldrijden.
Social media sharing

Het gaat om de sportlaureaten van deze clubs/organisaties: WBA Foxes, Vige Waasland, Swimming Team Waasland, Atletiekclub Waasland, FC Wijnveld, Herleving Sinaai, Proximus-Alphamotorhomes-Dolcini, Kon. Turnkring Rust Roest, Aero Skills, LRV Sint-Niklaas en LRV Sint-Egidius Sint-Gillis-Waas.

De Prijs voor Sportverdienste 2020 werd uitgereikt aan alle vrijwilligers van de sportclubs die zich belangeloos inzetten voor de clubwerking.

Omdat het in 2020 niet mogelijk was om de traditionele Kampioenenhappening en de Academische Huldiging fysiek te organiseren, kregen alle clubs een mooie felicitatiekaart als alternatief. Schepen van sport Peter Buysrogge en sportraadvoorzitter Géry Smet maakten ook hun persoonlijke felicitaties over via online filmpjes.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen