Ambachtelijk Weekend 2019

Ambachtelijk Weekend 2019: kaap van de honderd gerond!

Het Ambachtelijk Weekend staat voor echte authentieke ‘oude’ ambachten, maar ook voor beeldhouwen, houtbewerking en keramiek, glaskunst, juweelontwerp en edelsmeedkunst, schilderen, tekenen en kalligrafie, bloemschikken, creatief knutselen… Tegelijk is het Ambachtelijk Weekend uitgegroeid tot een synoniem voor samen genieten van streek- en hoeveproducten en proeven van de Wase gezelligheid.
Social media sharing

In het spoor van de Vlaamse Meesters

Het Ambachtelijk Weekend in Sint-Niklaas, het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen staat dit jaar helemaal in het teken van de Vlaamse Meesters. Tijdens dit populaire evenement demonstreert de professionele restaurateur Franka Lutin in de Sint-Nicolaaskerk hoe schilderijen van oude meesters worden geconserveerd voor het nageslacht. Een voorproefje is te zien op stadstelevisie Sint-Niklaas op www.ontdeksintniklaas.be, tvo.be en youtube.be

Het Ambachtelijk Weekend optimaal beleven

Dat doe je door het rijden van één van de drie speciaal voor dit feestweekend uitgewerkte fietslussen naar de deelgemeenten of het wandelen van de looproute in de stadskern. Die werden gebundeld in een mooie brochure, die gratis verkrijgbaar is in het toeristisch infokantoor en de deelgemeentehuizen.

 

Meer zichtbaarheid

In Sint-Niklaas en de deelgemeenten zal het Ambachtelijk Weekend voor het eerst nadrukkelijk met een vlaggencampagne de aandacht van bezoekers en inwoners trekken. Een reeks van vijf beelden van traditionele ambachten – houtsnijwerken, spinnen, mandenvlechten, kantklossen en boetseren – zal het weekend meer zichtbaar laten worden rondom de Grote Markt, in de deelgemeenten en verkeersknooppunten. 

Kaap van de 100 gerond!

In Sint-Niklaas kan je terecht op niet minder dan 17 locaties; in Belsele op 5 plaatsen; in Nieuwkerken op 2 sites en in Sinaai op 3 plekken. In totaal zijn er 14 verzamelpunten.

Voor het eerst doen in Sint-Niklaas niet minder dan 100 ambachtslui mee, waarvan er 95 in de brochure staan en 5 enkel op de website. Dat is 15 deelnemers meer dan de vorige recordeditie uit 2018, toen met 85 deelnemers. Dit fraaie resultaat kon enkel worden bereikt door een actieve werving.

 

Praktisch

De 39ste editie van het Ambachtelijk Weekend vindt plaats op zaterdag 17 augustus van 12.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 18 augustus van 10.00 tot 18.00 uur. De volledige lijst van exposanten is terug te vinden op de website www.ambachtelijkweekend.be

In het toeristisch infokantoor in Sint-Niklaas en in de deelgemeentenhuizen kan je terecht voor de brochure met alle deelnemers.

Het toeristisch infokantoor is ook tijdens het Ambachtelijk Weekend geopend.

Toerisme Sint-Niklaas

Grote Markt 45

9100 Sint-Niklaas

tel. 03 778 35 00

toerisme@sint-niklaas.be

Dit evenement is een realisatie van Toerisme Waasland vzw in samenwerking met de Wase steden en gemeenten, Hulst en Terneuzen.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen