Kruispunt Dendermondse Steenweg/Kapelstraat

Asfalteringswerken in de Dendermondse Steenweg van maandag 18 tot en met vrijdag 22 maart

Vanaf maandag 18 tot en met vrijdag 22 maart vinden er frees- en asfalteringswerken plaats op het fietspad en de rijbaan in de Dendermondse Steenweg, vanaf de meest zuidelijke inrit van Industriepark-West tot aan het kruispunt met de Kapelstraat. De zuidelijke inrit naar Industriepark-West (dichtst bij de Kettermuit) blijft open voor verkeer.
Social media sharing

Door de asfalteringswerken zal er tijdens de werkuren geen of zeer beperkte toegang zijn tot de werfzone in de Dendermondse Steenweg. Volgens de planning wordt op donderdag 21 maart en vrijdag 22 maart de toplaag asfalt geplaatst op de rijbaan. Op deze dagen is er absoluut geen toegang tot de rijbaan van de Dendermondse Steenweg. De Dommeldreef, Burrelstraat, Kiemerstraat en de meest noordelijke inrit van Industriepark-West worden afgesloten ter hoogte van de werfzone tijdens de werkuren. Vanaf vrijdag 22 maart na 18 uur is er normaal terug toegang voor lokaal verkeer mogelijk als de asfaltverharding voldoende is afgekoeld en uitgehard.

De timing van deze werken is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden.

Kruispunt Kapelstraat weer open vanaf vrijdag 22 maart en start laatste fase werken

De werken in de Dendermondse Steenweg gaan de laatste fase in. Het kruispunt Dendermondse Steenweg/Kapelstraat gaat vanaf vrijdag 22 maart opnieuw open. Aansluitend starten de werken in Tereken, vanaf het kruispunt met de Kapelstraat tot aan de kruising met de N70.

De omleiding voor doorgaand verkeer blijft ongewijzigd. Tijdens de volledige duurtijd van de werken wordt doorgaand verkeer in beide rijrichtingen omgeleid via N41 en N70. In de huidige fase is het Waasland Shoppingcenter niet bereikbaar via Tereken en de Kapelstraat. Het verkeer leiden we om via de N16.

Achtergrondinformatie

Sinds januari 2023 werkt stad Sint-Niklaas aan de Dendermondse Steenweg. De fietspaden in de Dendermondse Steenweg zijn verouderd en worden daarom vernieuwd in rode asfalt en aangepast aan de huidige normen. We leggen ook de voetpaden opnieuw aan in grijze betonstraatstenen en de straat krijgt een nieuwe asfaltlaag. We verhogen het kruispunt met de Kapelstraat in beton en ook de verkeersgeleiding aan het kruispunt met de Kettermuitstraat passen we aan. Het einde van de werken is voorzien in de zomer van 2024.

Meer informatie over het project op www.sint-niklaas.be/dendermondsesteenweg.

Is generated
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen