Logo ballonactie Respect

Ballonactie 'RESPECT' voor zorgkundigen

Wanneer het stadsbestuur en de families Sax en Rosseneu – de organisatoren van de ballonmeeting – half april overlegden over de annulatie van de Vredefeesten, ontstond bij de families het idee om iets terug te doen voor de mensen uit de zorg- en hulpverleningssectoren die ons al weken door deze gezondheidscrisis loodsten. Het idee kreeg snel vorm en nu worden er meer details bekendgemaakt. De stad Sint-Niklaas ondersteunt de actie.
Social media sharing

Onder de noemer RESPECT, zullen op verschillende locaties in het Waasland Wase ballonpiloten opstijgen. De passagiers zullen mensen zijn die in de Sint-Niklase zorg- en hulpverleningsinstellingen werken en waarop we tijdens dit coronatijdperk dubbel en dik konden rekenen.

Mensen die in deze sectoren werken, kunnen zich kandidaat stellen om mee te vliegen. Hoe en wanneer, wordt op een later tijdstip meegedeeld via de werkgevers en de koepels. Wase piloten die willen meewerken aan RESPECT, kunnen zich melden bij de families Sax en Rosseneu.

De actie vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 september, het weekend waarin normaal gezien de Vredefeesten zouden plaatsvinden. De opstijglocaties zullen verspreid liggen over Sint-Niklaas en het Waasland. Met andere woorden, de mensen kunnen dat weekend niet naar ‘de ballons’, maar de ballons worden gewoon tot bij hen gebracht.

Zorgverleners die interesse hebben, hoeven momenteel nog niets te doen. Je wordt binnenkort via je werkgever of koepelorganisatie gecontacteerd.

Met vragen kan je terecht bij dienst evenementen.

Contact

Evenementen en plechtigheden

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen