sinterklaasbeeld

Beeldig Sint-Niklaas - kunstzinnige fietsroute

In juni 2018 stelde het stadsbestuur de wandelbrochure Kunst in de Stad voor, een ruim bemeten gids die alle beelden in de stadskern langs een lus met elkaar verbindt en stilstaat zowel bij het kunstwerk als bij de kunstenaar achter het oeuvre.
Social media sharing

Nu, twee jaar later, krijgt de wandelbrochure een vervolg. Waar de brochure focust op de stadskern, legt de fietsroute de nadruk op de vele beelden die aan de stadsrand en in de groene deelgemeenten Belsele, Sinaai, Nieuwkerken en het gehucht Puivelde te bewonderen zijn. Zonder  de vele beelden op de Grote Markt te vergeten.

Het idee voor deze nieuwe fietsroute kwam van de initiatiefnemers culturele centrale ’t Boontje en Kunst in de Stad vzw, getrokken door de drijvende krachten en respectievelijke voorzitters Lucien Bats en Dirk Vandenbroeck.

Dit resulteerde in een uitgewerkt traject langsheen de beelden die de vereniging in het straatbeeld plaatste. Kunst in de Stad zorgde voor toegankelijke, korte en bondige besprekingen van ieder kunstwerk en de boodschap die de artiest daarmee wou overbrengen op zijn publiek. Een gevoel dat de fietser hopelijk zelf ervaart als hij kennis maakt met de vele figuratieve en soms abstracte beelden in Sint-Niklaas.

Het stadsbestuur Sint-Niklaas engageerde zich tot de uitwerking van deze fietsroute tot een aantrekkelijke nieuwe fietskaart. De dienst toerisme nam dit voor haar rekening. Z-Card stond in voor de cartografie, de opmaak en het drukwerk.

Toerisme Sint-Niklaas slaat een nieuwe weg in met de lancering van nieuwe handige herbruikbare kaartjes. Tevens werd gekozen voor 100% gerecycleerd papier.

Dit handige kredietkaartmodel stimuleert een veel hogere graad van bewaring en hergebruik bij fietsers en wandelaars.

Aanvankelijk was deze realisatie gepland tegen het einde van de zomer. Door de noodzaak aan vakantie dicht bij huis kwam de uitrol van deze beeldige fietsroute in een stroomversnelling. Dankzij deze extra inspanningen hebben we er nu dus een nieuwe toeristische beleving bij nog vóór de aanvang van de zomervakantie.  Deze fraaie uitgave wordt dan ook gratis aangeboden. Ze is exclusief verkrijgbaar bij toerisme Sint-Niklaas, Grote Markt 45 te Sint-Niklaas.

Openingsuren: 9-12 uur en 13-17 uur op weekdagen – 10-16 uur op zater-, zon- en feestdagen van half mei tot half september.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen