Begijn Le Bleu

Begijn Le Bleu is de nieuwe culturele ambassadeur van Sint-Niklaas

De stad Sint-Niklaas stelt bij het begin van het nieuwe jaar een nieuwe culturele ambassadeur aan. Een deskundige jury onder leiding van Jelle Mels (VRT) koos uit een lange lijst van genomineerden met consensus voor Begijn Le Bleu. Eén van de opdrachten van de cultureel ambassadeur is bijdragen tot het versterken van de fierheid op de stad. Timothy Begijn is trots dat hij uit Sint-Niklaas komt en hij draagt dat dan ook heel graag uit, op zijn heel typische en ontwapenende manier.
Social media sharing

Gevarieerde stappen
Begijn Le Bleu heeft gedurende zijn carrière indrukwekkende én gevarieerde stappen gezet. Van stand-upcomedy tot cabaret, zijn opmerkelijke verschijning in ‘Foute Vrienden’ tot zijn vogelavonturen met ‘Fwiet! Fwiet!’: hij heeft altijd zijn veelzijdigheid getoond. Hij gaat graag op avontuur, met theater- en schoolvoorstellingen, podcasts, columns, boeken en lezingen tot zelfs een wielershow.

“Dialect van ‘dreigaaien’”
De jury, die het cultureel ambassadeurschap toekent, prees Begijns vermogen om inhoudelijke thema's op een unieke en toegankelijke manier aan te kaarten. “Op zijn eentje vergroot Begijn de kennis van zijn medemens over natuurgebieden, vogelsoorten en leert hij ons te vertragen, te verstillen en te kijken. Dat schatten we zeer hoog in, in een tijd waarin gejaagdheid, vluchtigheid en gebrek aan concentratie de mens tergt. Laat ons eerlijk zijn: deze Sint-Niklazenaar heeft het vogelen serieus op de kaart gezet”, klinkt het bij de jury. Er is ook veel waardering voor de gedrevenheid die onze kersverse cultureel ambassadeur aan de dag legt. “En het resultaat is telkens weer iets wat mensen boeit, raakt en inspireert. Hij maakt dingen die een appeal hebben, voor alle leeftijden en doelgroepen. En gelukkig is zijn fijn gevoel voor humor nooit ver weg.‘100 procent Sinnekloas’ is een eigenschap van Begijn die de jury niet ontgaan is. “We zijn ons zelfs bewust van het feit dat hij een eigen dialect spreekt, namelijk dat van ‘dreigaaien!”
Timothy Begijn is bovendien een geëngageerde burger, die schoolvoorstellingen maakt, taarten bakt met jongeren en peter is van twee lokale vzw’s, namelijk vzw Bijs en vzw Durme.

De jury is er nu al zeker van dat Begijn een razend interessante ambassadeur zal zijn, met zijn groot hart voor zijn stad, de natuur, mensen en vogels. Iedereen kijkt er reikhalzend naar uit hoe Begijn zijn ambassadeurschap zal invullen!

Is generated
Begijn Le Bleu is de nieuwe culturele ambassadeur van Sint-Niklaas
Begijn Le Bleu is de nieuwe culturele ambassadeur van Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen