WZC Het Lindehof

Bewoners van woonzorgcentrum Het Lindehof maken cultuurvoorstelling via live-streaming mee vanop de eerst rij

Een concert plannen, tickets kopen en de sfeer in een concertzaal beleven, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Voor ouderen in woonzorgcentra is het vaak al lang geleden dat ze dit nog eens konden meemaken.
Daar komt op donderdag 26 september om 14 uur verandering in. Dan staat Along Comes Mary met de voorstelling 1958 Exposed op het podium van CC Jan Tervaert in Hamme, een nostalgische wandeling doorheen de muziek van ca. 1958, het jaar van de wereldtentoonstelling in Brussel. De bewoners van Het Lindehof in Belsele zitten dan ook op de eerste rij in eigen huis, zonder zich te verplaatsen. Want de voorstelling in Hamme wordt live gefilmd en rechtstreeks uitgezonden in het woonzorgcentrum. Dat heet ‘live streamen’, zo kunnen ook minder mobiele senioren meegenieten van deze geweldige show.
Social media sharing

In Sint-Niklaas konden alle woonzorgcentra zich daarvoor kandidaat stellen. WZC Het Lindehof scoorde de meeste punten op vlak van beleving en aanvullende activiteiten voor de bewoners en haalde de live streaming voor Sint-Niklaas binnen. Sinds juni werkt men daar rond het thema van de wereldexpo van 1958 met een playbackshow, een retro kapsalon met fotoshoot, een jaren ’50 dansnamiddag, een filmmoment, een 100.000-of-niets-quiz, expo-getinte voorleesmomenten en nog veel meer.

WZC Het Lindehof

De live streaming wordt daar echt de kers op de taart! En alles lijkt echt: de bewoners hebben een ticket gekregen voor de voorstelling, de zaal en de vrijwilligers zijn getooid in de tijd van toen…
Niet alleen de bewoners van Het Lindehof kunnen gratis genieten van deze show, ook familieleden zijn van harte welkom. Een unieke muzikale beleving is dus verzekerd.

WZC Het Lindehof

Naast woonzorgcentrum Het Lindehof in Sint-Niklaas wordt de voorstelling ook live uitgezonden in nog andere Wase woonzorgcentra die een live-streaming binnenhaalden waaronder ook nog WZC Craeyenhof van Zorgpunt Waasland (Zwijndrecht),  WZC Meulenbroek (Hamme), WZC De Reiger (Temse), WZC Ter Durme (Lokeren) en WZC Hof Van Eksaarde (Lokeren).

Dit live streamingproject wordt mogelijk gemaakt door Cultuurconnect en WACCO, het samenwerkingsverband van de cultuur-en gemeenschapscentra van het Waasland waarvan het cultuurcentrum van Sint-Niklaas deel uitmaakt. Naast de Wase WZC zijn er nog een 15-tal andere WZC (verspreid over Vlaanderen) die aan deze live streaming deelnemen.

WZC Het Lindehof

Informatie over de voorstelling 1958 Exposed

De Belgische regering besloot in 1958 een wereldtentoonstelling te organiseren op de Heizel. Deze tentoonstelling stond volledig in het teken van het geloof in vrijheid en vooruitgang, dat zo kenmerkend was voor de jaren vijftig en zestig. Meer dan 42 miljoen mensen bezochten de wereldtentoonstelling, die door koning Boudewijn werd geopend met een oproep tot vrede, sociale en economische vooruitgang.

Inderdaad, dit is alweer 60 jaar geleden. Meer dan voldoende reden om de herinnering aan dit wereldevent van onder het stof te halen. Weet u nog dat er Expo-brood bestond? En Expo-ijs? En dat er zelfs een Côte d’ Or-paviljoen was? En kent u de beroemde Expo-ster nog? En mogelijk weet u ook nog welke muziek ons toen beroerde?
Mary en haar muzikanten hebben het alvast voor u opgezocht en brengen de muziek van toen weer helemaal tot leven met deze fijne muzikale ode aan Expo 58.
Zoals alleen Along Comes Mary dat kan.

Met: Marijke Hulsmans (zang), Fabio Canini (gitaar, keyboards), Rob Vanspauwen (contrabas), Daniel Daemen (saxofoon en klarinet), Daniel Vanderhoydonks (hammond, trompet en drums)

Meer info:
Annelies De Graeve, CC Sint-Niklaas, 03 778 33 51, annelies.degraeve@sint-niklaas.be
Sara Janssens, diversiteit, samenleving en preventie, 03 778 37 19, sara.janssens@sint-niklaas.be

WZC Het Lindehof
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen