Logo 2019

Buitenspeeldag 24 april 2019

Op woensdag 24 april organiseert JOS vzw in samenwerking met stad Sint-Niklaas de 12e editie van de Buitenspeeldag.
Breng een bezoekje aan de Buitenspeeldag en ontdek hoe en waar je allemaal kan buitenspelen in Sint-Niklaas.
Social media sharing

De verschillende leeftijdscategorieën, locaties en mogelijkheden om buiten te spelen !

JOS vzw en het team jeugd en vrijetijdsparticipatie hebben samen met heel wat partners een gevarieerd programma samen gesteld. Dit jaar kan je voor de 12e editie op 21 locaties ravotten. Elke locatie is opgedeeld in één of meerdere leeftijdscategorieën zodat iedereen een plek heeft om buiten te spelen.

We leggen de nadruk op het aanbod dat steeds aanwezig is in de buurt, dit zowel in de stadskern als in de deelgemeenten.

Op de folder vind je een mooi overzicht van alle locaties met duidelijke beelden als herkenningspunt en een verwijzing naar de leeftijdscategorieën. Via de straten op de kaart en de gocarttrein, stimuleren we de kinderen om de verschillende speelplekken te ontdekken die in de stad aanwezig zijn.

Omdat elk kind recht heeft op vrije tijd, spel en recreatie proberen we ons aanbod ook voor iedereen toegankelijk te maken. Zo kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar terecht in Speelhuis Huppel, kunnen kinderen met een beperking terecht op het terrein van Akabe Sint-Johan en kunnen ook kinderen die in AZ Nikolaas verblijven, genieten van een dagje buiten spelen.

Kindvriendelijke communicatie in een kindvriendelijke stad

Twee jaar geleden is de campagne kindvriendelijke stad concreet gemaakt door een communicatieconcept te ontwikkelen samen met Emma Thyssen.

Vorig jaar lanceerden we dé speelkaart met een overzicht van al de speelplekken in de stadskern en de deelgemeenten. Met de Buitenspeeldag blijven we verder bouwen op dit concept. Op onze speciaal door Emma Thyssen ontwikkelde folder kan je in één oogopslag alle leuke plaatsen zien waar je op de Buitenspeeldag terecht kan om buiten te spelen. Op de specifieke website (www.jos.be/buitenspeeldag) kan je het concrete programma met activiteiten per locatie terug vinden.

Meer info
JOS vzw: Evelyne Dierickx, evelyne@jos.be
Stad Sint-Niklaas, team jeugd en vrijetijdsparticipatie: Jan Thuy, jan.thuy@sint-niklaas.be, 0485 55 49 91

Uitnodiging persmoment

We ontvangen u graag op vrijdag 19 april om 10 uur in de Egyptische zaal van AZ Nikolaas (Campus Moerlandstraat 1, 9100 Sint-Niklaas, volg de interne bewegwijzering naar straat 758). Parkeren mag u doen in de ondergrondse bezoekersparking van AZ Nikolaas, er worden uitrijkaarten voorzien.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen