spelen

BuitenspeelDAG wordt 9100BUITENSPEELFESTIVAL!

De eerste woensdag na de paasvakantie is er traditioneel de Buitenspeeldag. Door corona en de bijhorende maatregelen hebben het stadsbestuur en JOS vzw in samenwerking met verschillende partners een coronaproof alternatief uitgewerkt. Een heus Buitenspeelfestival in kindvriendelijk Sint-Niklaas!
Social media sharing

In plaats van één actienamiddag op diverse speel- en sportplekken zetten we in op een alternatief en veilig programma met verschillende onderdelen:

  • Gespreid in de tijd met de lancering op woensdag 21 april en een actieve tiendaagse tot en met zondag 2 mei
  • Met een actieve rol voor de scholen waar we al de kinderen in een georganiseerd verband bereiken; en je kan het ook individueel, met het gezin én in de veilige vriendjesbubbel beleven
  • Met een inzet op digitale mogelijkheden via een programma met een QR-code én ook een fysiek/figuratief aanbod via spelborden op locatie zodat echt iedereen kan meedoen
  • Met een gevarieerd aanbod aan activiteiten met speltips, sportactiviteiten, poëzie en cultuur, natuurbeleving

Concreet hebben we drie headliners in ons Buitenspeelfestival:

  • Het unieke eekhoorn & zijn bosvrienden prentenboek uit Sint-Niklaas door Lynn Pinsart en Emma Thyssen, dat we aanbieden aan de scholen om er in de lessen mee aan de slag te gaan en te koop is bij de lokale boekhandelaars
  • Het speciaal ontwikkelde buitenspeellied met een echt buitenpeeldansje dat alle kinderen kan aansteken om buiten te spelen en te ravotten in 9100 speelstad!
  • De 9100buitenspeeltochtjes op een speciaal ontwikkelde kaart, met verschillende fiets- en wandelroutes mét speltips  op verschillende locaties in de stadskern én in de deelgemeenten, tot zelfs in het recreatiepark De Ster!

Er is ook een leuke VOS zoektocht op de verschillende routes waarmee je ook een eekhoorn & zijn bosvrienden prentenboek kan winnen ! Want ook onze kinderen zijn Jong.Wild.Goud!

Kinderen van 6 tot 12 jaar en iedereen die zich zo voelt, kunnen het speelbeest loslaten via een gevarieerd aanbod dat tot stand kwam met de medewerking van: Straatzicht 360°, VELT, Natuurpunt, de Puitvoetgidsen, De Raaklijn, het Huis van het Kind, de Bib en de kinderstadsdichters.

Emma Thyssen zorgde opnieuw voor de kindvriendelijke vormgeving , studio Santee stak zwier in het buitenspeellied en het dansje, de leerlingen van de afdeling Onthaal en recreatie van de OLVP bedachten en filmden coole speeltips op locatie.  

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen