sfeerbeeld Ciné Leopold

Buurtwerking Elisabethwijk organiseert in augustus openluchtcinema Ciné Leopold

Buurtwerk Elisabethwijk organiseert deze zomer voor het vijfde en laatste jaar het openlucht filmfestval Ciné Leopold. De eerste vier zaterdagen van augustus kan je op het gezellige Prins Leopoldplein terecht voor een fijne filmervaring. Ciné Leopold wil ook genres die minder vaak vertoond worden een kans geven. Zo tonen we op 18 augustus een mooie selectie Belgische kort- en animatiefilms. De toegang is altijd gratis. Wij verwelkomen iedereen vanaf 20 uur (muziek, hapjes en drankjes).
Het is trouwens de laatste keer dat we Ciné Leopold organiseren en dus vieren we ook een beetje feest.
Social media sharing

Programma 4 augustus

4 augustus – 21.30 uur – Pauline en Paulette  van Lieven Debrauwer. Onlangs nog op canvas te zien maar niks fijner dan Dora van der Groen en Ann Petersen te zien schitteren op groot scherm. ‘Paksken maken?’ mag je die avond trouwens ook letterlijk nemen. Benieuwd?

Deze avond is er ook uitzonderlijk een kortfilm te zien. We vertonen in première Glanstir Fan, een kortfilm van Sint-Niklazenaar Josse De Maesschalck en Lander Verlinden. Zij zullen aanwezig zijn tijdens deze première.

Korte inhoud:

Het is het feest van 'De Vangst'. Alle 18-jarige jongens van de gemeenschap staan op het punt hun stap naar volwassenheid te zetten, via een traditioneel ritueel. Ook Gunnar en Remus zullen deze stap zetten, maar is dit nog mogelijk als men te weten komt dat beide jongens verliefd zijn op elkaar?

Meer Belgische kortfilms presenteren we op 18 augustus.

 

Programma 11, 18 en 25 augustus

11 augustus – 21.30 uur – Het publiek kiest zelf uit drie langspeelfilms. Kanshebbers zijn  Dunkirk, The Light Between Oceans en Close Encounters of the Third Kind.

 18 augustus – 21.30 uur – een prachtige selectie Belgische kort- en animatiefilms.

  • The Ape Man, 11’ (Pieter Vandenabeele) 2017
  • Wildebeest, 19’ (Nicolas Keppens en Mathias Phlips) ) 2017
  • Flatlife , 11’ (Jonas Geirnaert) 2004
  • Silent Campine, 15’ (Steffen Geypens) 2017
  • The Day the Dogs Disappeared, 21’ (Boris Kuijpers en Ruth Mellaerts) 2017
  • Natasha, 10’ (Roman Klochkov) 2012
  • Broeders, 25’ (Adil El Arbi en Bilall Fallah) 2011

 25  augustus – 21.00 uur – Keuzefilm animatiefilm.  Tijdens deze vijfde editie van Ciné Leopold willen we op 25 augustus onze jongste bewoners extra verwennen. Hiervoor werken we samen met Coiffure Confituur. Om 21 uur vertonen we een animatiefilm. Welke dat wordt kan het publiek zelf kiezen. Kanshebbers zijn Inside out, Ijzeren reus, GVR (oude versie) en Ratatouille. Met kinderanimatie door Coiffure Confituur.

Stemmen op uw favoriete film kan via het stemformulier op  www.elisabethwijk.be

Praktisch

De Ciné Bar met de exclusieve tripel Ciné Leopold.

Ciné Leopold heeft ook de bedoeling mensen samen te brengen. En waar kan dat beter dan aan onze Ciné Bar? Onze Ciné Bar opent reeds om 20 uur en we nodigen iedereen uit om langs te komen vóór de filmvertoning. Ze blijft open tot een half uur na de filmvertoning.

Tijdens het filmfestival kan je er alvast voor de laatste keer ons Ciné Leopoldbier proeven.  En  RELeaSe Tea zorgt voor twee unieke theeblends: Romeo en Juliet.

 Praktisch

Vanaf 16 uur is het Prins Leopoldplein verkeersvrij. Ciné Leopold raadt de filmliefhebbers aan te voet of met de fiets te komen. ’s Avonds kan het soms flink afkoelen, dus een warme trui of jas meebrengen is aangeraden. Vanaf 20 uur is iedereen welkom aan onze bar. De voorstelling start om 21u30 (25/08 om 21 uur).

Meer info |        www.elisabethwijk.be www.cineleopold.be

Siri Van Hove |  0485 55 49 83                     Johan Dehandschutter | 0474 69 01 59

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen