CC Sint-Niklaas maakt zich op voor gloednieuw seizoen

CC Sint-Niklaas maakt zich op voor gloednieuw seizoen! Ticketverkoop start op 17 juni

CC Sint-Niklaas heeft een spetterend programma klaar voor het nieuwe cultuurseizoen. De ticketverkoop start op 17 juni.
Social media sharing

Het Cultuurcentrum stelt met trots en enthousiasme het nieuwe culturele aanbod voor het seizoen 2023-2024 voor. Op vrijdag 26 mei om 9 uur komt het aanbod online via www.ccsint-niklaas.be. Op zaterdag 17 juni om 9 uur start de ticketverkoop.
CC Sint-Niklaas zet dit seizoen in op variatie, actuele thema’s, tijdloze klassiekers en lokale en internationaal bekende artiesten. 

Openingsweekend
We openen het seizoen met Zeemaal, een verbindende kookperformance van Laika waarin Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Met de ‘urban’ acrobaten van Be Flat (her)ontdekken we met Follow Me op een verrassende manier Sint-Niklaas. Onze expo Burcht Malpertuus over Reynaert de vos zal ook nog te bezichtigen zijn in onze Tentoonstellingszaal.

De meest verrassende concerten, muzikaal divers en uit alle hoeken van Europa
We selecteerden voor komend seizoen een brede waaier aan muzikaal talent. Soms zijn dat grote namen uit eigen land zoals K’s Choice of Tourist LeMC, maar even goed kijken we over de grenzen naar de grootste muzikale verrassingen en strafste liveconcerten. Dat kan heel ingetogen en geniaal zijn zoals bij de Noor Daniel Herskedal of feestelijk uitbundig met de jonge bende mannenstemmen van Les Mécanos uit Frankrijk met hun beklijvende percussie en polyfonie. We geven ook het jonge talent graag een podium. Met Koi Collective hebben we zo een vernieuwend klassiek duo dat ongetwijfeld jouw hart zal veroveren.

CC Sint-Niklaas maakt zich op voor gloednieuw seizoen

Door literatuur geïnspireerd
We kennen allemaal het boek 1984 van George Orwell. HetPaleis, de NWE Tijd en Freek Vielen herwerkten het boek tot een theatervoorstelling voor (jong)volwassenen. Onze landgenoot Dirk De Wachter lijkt uit hetzelfde hout gesneden als Orwell. Hij neemt zijn muzikale vrienden van Het Collectief mee voor een lezing en een klassiek concert. Eva Binon en Jason Dousselaere laten zich voor de theatervoorstelling Catharsis inspireren door De vertellingen van Duizend-en-een-nacht en Tom Dewispelaere vindt zijn handlanger in het iets recentere Every Brillant Thing, waarvan hij Alle Schone Dingen maakte. De Nwe Tijd haalt dan weer inspiratie uit Meisjesherinneringen van Annie Ernaux en Jesse Vandamme en het Werktoneel razen in Gruis/Aan de twijfel door het oeuvre van Willem Frederik Hermans.

Lokaal talent en vertrouwde gezichten
Als Cultuurcentrum van een centrumstad is het onze taak om lokale artiesten te ondersteunen. Zo cureert het Goeyvaerts String Trio voor de 11e keer het muzikale ontdekkingsfestival Passages. Theatermaakster Helena Elshout gaat bij ons in première met ERF en Bruno Vanden Broecke komt zijn thuisstad bezoeken met Klink, waarin hij in de wereld van het ontoerekeningsvatbare duikt. Mieke Laureys is twee keer te gast met haar gloednieuwe gezelschap JOHNNY MUS: met Wie niet weg is, is gezien maakt ze een vrolijke frisse familievoorstelling en in ZUSJE! werkt ze voor het eerst samen met Peter De Graef. We verwelkomen nog meer vertrouwde gezichten zoals theatergezelschappen SKaGeN, FroeFroe, DE HOE, LAZARUS en Tutti Fratelli. Dansers en choreografen Alexander Vantournhout met Foreshadow en Piet Van Dycke met Glorious Bodies en Foon worden stilaan ook vaste waarden, net als danseres Lisbeth Gruwez.

Sterke monologen en humoristische mak(k)ers
Jan Sobrie, Jan Jaap Van der Wal, Alex Agnew, Robrecht Vanden Thoren, Johan Terryn, Johan Petit, … Het zijn grote namen die ongetwijfeld veel publiek zullen lokken, maar we hebben ook aandacht voor het steeds sterkere talent van Grof Geschud of de Belgische première van de Nederlandse Kirsten Van Teijn. Ook op dat vlak dus veel artistieke diversiteit en voor ieder wat wils, soms recht door zee, maar andere keren dan weer dubbel gelaagd.

Voor jong en oud en alles ertussenin
Familievoorstellingen zijn niet alleen bedoeld om de jongsten, maar ook volwassenen te verwonderen. We nodigen zo het publiek uit van de allerkleinsten, met het poëtische Maanvogel van Klankennest, tot de wat stoerdere jongeren van 12 jaar, met bijvoorbeeld Lenny van Jan Sobrie en Anneleen Boehme en Boef van de Maan. Verder komt er nog veel moois voor alle leeftijdscategorieën ertussenin. Met onze circusvoorstellingen gaan we alle kanten uit: Wes Peden verbaast met een kleurrijke jongleervoorstelling, Circumstances brengt met Glorious Bodies een ode aan het ouder wordende circuslichaam en Grensgeval confronteert circus met dans en… beton. 

Samenwerkingen van het CC
Het CC werkt komend seizoen weer samen met partners. Zo hebben we muzikale samenwerkingen met De Casino in de vorm van Jazzlabs en met muziekclub ’t Ey voor onder meer enkele dubbelconcerten. 

Info en tickets: www.ccsint-niklaas.be 03 778 33 66 of info@sint-niklaas.be

CC Sint-Niklaas maakt zich op voor gloednieuw seizoen
CC Sint-Niklaas maakt zich op voor gloednieuw seizoen
CC Sint-Niklaas maakt zich op voor gloednieuw seizoen
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen