Covid-cellen

Chiro Stokkel zet zomerkamp in Sint-Niklaas stop na coronabesmettingen

Chiro Stokkel heeft maandagochtend 12 juli 2021 beslist om het zomerkamp op De Schakel in Nieuwkerken vroegtijdig stop te zetten. Alle betrokken ouders werd gevraagd om hun kind dezelfde dag te komen oppikken. De jeugdvereniging nam deze moeilijke beslissing na overleg met Chirojeugd Vlaanderen en de veiligheidscel van de stad Sint-Niklaas. Het is jammer voor de leden en leiding, maar het welzijn en de gezondheid krijgt voorrang.
Social media sharing

Waarom werd deze beslissing genomen?

Dit zijn de gebeurtenissen die leidden tot deze beslissing:

  • Een ouder van een lid van de leiding test positief kort voor de start van het kamp. Het lid van de leiding vertrekt niet mee op kamp. Een sneltest wijst eerst op een negatieve uitslag voor het lid van de leiding, maar na een PCR-test blijkt het toch om een besmetting te gaan.
  • Na een sneltest van het hele leidingteam op de kampplek blijken drie andere leden van de leiding ook besmet. Uit voorzorg worden deze meteen ge├»soleerd. De overige leden van de leiding die als hoogrisico worden beschouwd, worden in een aparte groep afgeschermd.
  • De leiding van Chiro Stokkel neemt meteen contact op met Chirojeugd Vlaanderen, die adviseren om het volledige kamp preventief stop te zetten. Alle ouders wordt gevraagd hun kinderen te komen ophalen. Wie een hoogrisicocontact had, wordt aangeraden om in thuisquarantaine te gaan.
  • De leiding contacteert de stad. Na overleg met de stedelijke veiligheidscel en de adviserend arts wordt afgesproken dat de leiding en het kookteam ter plaatste blijft en op het kampterrein de quarantaineregels strikt in acht zullen nemen. Een afspraak wordt gemaakt in het lokaal testcentrum.
  • De stad brengt de lokale jeugdbewegingen die gevestigd zijn op De Schakel in Nieuwkerken op de hoogte. Interactie en contact tussen de verschillende groepen wordt uitgesloten.

We willen de groepsleiding en de leiding uitdrukkelijk bedanken voor de zeer snelle actie die ze hebben ondernomen in deze uiterst moeilijke situatie. Zij hebben meteen de juiste instanties gecontacteerd en een moeilijke, maar correcte beslissing genomen. Ook dank aan alle ouders voor het begrip voor deze moeilijke situatie.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen