De Club Compagnie Bakfiets in het stadspark

Club Compagnie Bakfiets laat jeugd kennismaken met sport- en vrijetijdsaanbod

Van juli tot oktober kan je in Sint-Niklaas de Club Compagnie Bakfiets ontmoeten. De Club strandt op woensdag- en donderdagnamiddag op pleinen en in woonwijken van de stad. De jeugd spelenderwijs laten kennismaken met het sport-, cultuur- en vrijetijdsaanbod in Sint-Niklaas is het doel. Het initiatief komt van de dienst maatschappelijke activering van Sint-Niklaas, die hiermee tegelijk de jeugd wil aanmoedigen ook lid te worden van een sport of vrijetijdsclub, om het leggen van sociale contacten te vergemakkelijken.
Social media sharing

De Sint-Niklase club springplank voor jongeren om nieuwe vrienden te maken

Met meerdere sociaal maatschappelijk belangrijke projecten rijdt het stadsbestuur van Sint-Niklaas dit jaar letterlijk naar de bevolking. Een eerste project is de Club Compagnie Bakfiets. Met de bakfiets rijden van juli tot oktober welzijnswerkers door de stad, en ontmoeten er de jeugd in wijken en op pleinen.

De bakfiets is gevuld met sport- en spelmateriaal dat de jongeren op een speelse manier ontdekken. Op die manier wil het stadsbestuur hun goesting naar sport, cultuur en vrijetijd in clubverband aanwakkeren.

Voor heel wat jongeren in de stad is de afstand tot een sport- of vrijetijdclub om verschillende maatschappelijke en sociale reden nog altijd groot. De eerste stap zetten om ervan lid te worden blijkt niet gemakkelijk. De Club Compagnie Bakfiets wil de jeugd een duwtje in de rug geven. Dat is belangrijk. In club- of teamverband leer je makkelijker sociale contacten leggen,  nieuwe mensen kennen.

Of je nu voetbalt, volleybalt, danst of boetseert, in club- of teamverband is het de ideale manier om nieuwe vrienden te maken. Sport en cultuur helpen ook grenzen verleggen, respect voor elkaar te ontwikkelen, solidariteit en diversiteit te creëren.

Vrijetijd in clubverband kan voor heel wat jeugdigen in de stad overigens goedkoop, zoals met een kansenpas. Dan betaal je bij een groot deel clubs in Sint-Niklaas slechts 20 procent van het lidmaatschap. Het stadsbestuur voorziet ook een tussenkomst van 80 procent voor het materiaal en de sportuitrusting die nodig is, met een maximumbedrag van 80 EUR. De Club Compagnie Bakfiets weet er alles van.

Indien er onweersbuien worden voorspeld of langdurige regen dan rijdt de bakfiets niet uit. Maar van een kleine bui laat de Compagnie zich niet afschrikken.

 

Info, data en uren waar de Club Compagnie Bakfiets op de afspraak is: www.sint-niklaas.be/ccbakfiets

 

Club Compagnie Bakfiets, welzijnshuis Sint-Niklaas, Abingdonstraat 99

Saavik Gevers - 0478/63 92 44 - saavik.gevers@sint-niklaas.be

 

 

 

 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen