Paterssite

Coöperatief woonproject Paterssite definitief uit de startblokken

De burgercoöperatie wooncoop heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in de realisatie van het woonproject Paterssite, waar binnenkort 22 woonunits met gemeenschappelijke functies gebouwd worden. Op 6 weken tijd verzamelde wooncoop de eerste schijf van het burgerkapitaal dat nodig is om het project op te starten. Voldoende garanties dus om definitief het licht op groen te zetten.
Social media sharing

“Een wooncoöperatie werkt op een andere manier dan een gewone projectontwikkelaar”, licht woordvoerder Karel Lootens toe. “Bewoners zijn ook coöperant van wooncoop, en dus mede-eigenaar van het project. Op die manier combineren zij de voordelen van huren en kopen.”

Net als bij kopen heeft de bewoner zeggenschap, levenslange woonzekerheid, woont hij aan kostprijs en bouwt hij kapitaal op. Wooncoop beheert en onderhoudt de woning met bijzondere aandacht voor kwalitatief en duurzaam wonen. De coöperatie financiert haar projecten via bankleningen, via privébeleggers en met middelen van de bewoners en hun achterban. Elke groep draagt voor één derde bij. 

“Enkele weken terug lanceerden wij een oproep om mee te investeren in dit innovatieve woonconcept. We zijn aangenaam verrast dat wij vandaag reeds 1,2 miljoen kapitaal konden mobiliseren bij investeerders uit het Waasland en ver daarbuiten. De komende weken gaat onze zoektocht naar investeerders verder. Wie zijn spaarcenten op een ethische manier wil laten renderen, is bij wooncoop aan het juiste adres”, aldus Lootens.

Intussen hebben zich al meer dan 30 mensen gemeld als geïnteresseerde bewoner. Begin ‘21 start wooncoop de gesprekken op met deze geïnteresseerden en worden de units toegekend. Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in de Paterssite in het begin van 2023. Wie graag op de Paterssite wil wonen, of wie graag wil investeren in het project, kan zich melden via www.wooncoop.be/paterssite. Op deze website kun je ook inschrijven op een digitale infosessie op donderdag 10 december om 19.30 uur. 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen