stadschouwburg

Cultuurcentrum Sint-Niklaas start ticketverkoop

Het cultuurcentrum van Sint-Niklaas is klaar om eindelijk opnieuw publiek te ontvangen in de zalen. Op zaterdag 28 augustus om 9 uur start de ticketverkoop online via www.ccsint-niklaas.be. Het podiumaanbod is opnieuw heel gevarieerd, met een aanbod voor alle leeftijden. Het wordt een seizoen dat bol staat van beklijvende theaterproducties, unieke dansvoorstellingen, adembenemende circusacts, muzikale hoogtepunten, warme familievoorstellingen, spraakmakende expo’s en zoveel meer.
Social media sharing

Directeur Annelies De Graeve: “Wie een plekje wil reserveren voor één van de voorstellingen wacht best niet te lang. De zalen zitten gewoonlijk snel vol en met de geldende coronamaatregelen ligt de capaciteit in verschillende zalen lager dan voorheen. Zo kunnen we in de stadsschouwburg 300 mensen verwelkomen i.p.v. 540. We zijn echter wel heel tevreden dat we vanaf oktober de mondmaskers en socials distance mogen laten vallen in onze zalen. We hopen dat dat mee zal zorgen voor een aangenamere cultuurbeleving, zodat mensen volledig kunnen opgaan in het stuk dat op podium gebracht wordt. Daarnaast verwachten we dat we de capaciteit bij verdere versoepelingen kunnen verhogen. Klanten kunnen zich daarom inschrijven op de wachtlijst wanneer een voorstelling volzet blijkt te zijn.”

Het cultuurcentrum lanceerde vorig jaar de Vriendenpasformule en zal ook komend seizoen met dat systeem blijven werken. De pas kost 10 EUR en geeft wel bij het merendeel van de eigen programmatie een korting van 3 EUR. Op die manier genieten de cultuurliefhebbers die meerdere voorstellingen willen zien, reeds vanaf de vierde voorstelling van kortingen.

Wel nieuw is de mogelijkheid voor mensen met een kansenpas om online tickets te bestellen. Voorheen konden zij online bestellen maar moesten ze langs het reservatiekantoor komen om hun kansenpas te verifiëren. Vanaf dit seizoen kunnen zij ook volledig digitaal een bestelling afwerken. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met het Welzijnshuis.

 

Podiumprogrammatie

Veel producties van vorig seizoen werden verplaatst naar het huidige seizoen. Voor de producties die om een of andere reden niet verplaatst konden worden naar dit seizoen, werd een compensatie voorzien voor het gezelschap. Het cultuurcentrum van Sint-Niklaas vormt hiermee een uitzondering in het Vlaamse cultuurlandschap. We krijgen daarom ook heel wat fijne reacties van de gezelschappen.

De pandemie als onderwerp

De impact van de pandemie en de geldende maatregelen op de cultuursector was gigantisch. Het is dan ook geen wonder dat enkele gezelschappen die thematiek verwerkt hebben in hun stukken. Zo brengt Johan Terryn ‘Het uur blauw’ over rouwen in tijden van een pandemie en lockdowns. ‘Jonathan’ van KVS met Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens vertelt het verhaal van een palliatieve zorgrobot die in het begin van de pandemie werd ingeschakeld in woonzorgcentra.

Klassiekers en bekende lokale gezichten

Komend seizoen brengt CC Sint-Niklaas veel theater naar de stadsschouwburg dat geïnspireerd is op, of knipoogt naar klassiekers uit de literatuur-, film- of theaterwereld: ‘DAVID of hoe we ons bedacht hebben’ (over David Foster Wallace), ‘A Separation’ (naar de film van Farhadi), ‘Geen Kersentuin’ (met een knipoog naar Anton Tsjechov), ‘De Kersenvla’ (over Danny Tsjechov) en ‘De reuzendoder’ (naar de tekst van Hemingway).

Het publiek dat graag lokaal Sint-Niklaas talent verkent, zal ook aan z’n trekken kunnen komen met ‘Kind’ (Eurudike De Beul danst bij Peeping Tom), ‘Jonathan’ (met Bruno Vanden Broecke), ‘Vroeger was de toekomst beter’ (Günther Lesage), ‘For Those About To Rock: I Salute You’ (Stijn Van de Voorde), ‘Schaapjes op het droge’ (met Wine Dierickx), ‘Op Hoop van Leven’ (Theater Tieret) en ‘Passages’ (Trio Goeyvaerts).

Actief meedoen met de voorstelling

Het jongste publiek kan dit seizoen in een aantal voorstellingen actief mee aan de slag. Ideaal voor een eerste theaterervaring voor peuters en kleuters die nog niet zo goed kunnen stilzitten.

‘ImpulZ’ (kinderen van 2 tot 4 jaar) is een interactieve voorstelling met de allerjongsten aan de knoppen, samen met een danser en een geluidsdokter. In ‘DRRRAAI’ (vanaf 3 jaar) gaat alles aan het draaien en tijdens de kerstvakantie kunnen gezinnen met heel jonge kinderen (6 maanden tot 2 jaar) tijdens  ‘labotanik’  van Theater De Spiegel een sensoriële, muzikale ontdekkingstocht doen in de tentoonstellingszaal Zwijgershoek.

Locatieprojecten

Op het Sint-Nikolaasplein brengt ‘Pied De Poule’ van Studio Orka (13+) in een container een verhaal over hoe een schijnbaar perfecte buitenkant schuurt met een ongelukkige binnenkant. Of hoe een schoonheidsideaal zot veel zeer kan doen.

In ‘Diva’ van Theater Froe Froe (15+) wordt barokmuziek naar een jong publiek gebracht, geïnspireerd op o.a. de film ‘Farinelli’, met top opera zangers en top figurentheaterspelers. In een kerk. Belooft heel sfeervol te worden!

We zullen ook voor de eerste keer gebruik maken van de vernieuwde Paterskerk als locatie.

Internationaal

Uit Canada komt het groots en spectaculaire ‘La Galeria’ van Machine De Cirque, de muzikanten van The Colorist Orchestra wisten de Amerikaanse cultfiguur Howe Gelb te strikken en uit Nederland verwelkomen we Freek de Jonge.

Tenslotte zakken opnieuw enkele toppianisten af naar Sint-Niklaas voor de 3de editie van PianoFest, een organisatie van cultuurambassadeur Yannick Van de Velde.

Samenwerkingen

Op muzikaal vlak wordt er opnieuw samengewerkt met Concertzaal De Casino (Milow, Meskerem Mees, Troissoeur…) en Muziekclub ’t Ey (Troissoer, L’Alba, MANdolinMAN, Living Hero), op literair vlak met de bibliotheek. Zo staan traditioneel Poëzie op zondag, Archipel en de Paul Snoekprijs op het programma.

Tenslotte worden de cinefielen opnieuw op hun wenken bediend met de ‘Siniclub’, een samenwerking met de Siniscoop.

 

Expo

Met de laatste familie expo van Rasa, de door corona uitgestelde expo ‘Passie en Obsessie’ en de extravagante mode-expo van Tom Van der Borght belooft het ook op tentoonstellingsvlak heel divers te worden.

 

Info en tickets: www.ccsint-niklaas.be

 

Finissage expo PPPush-it Koen Keppens en Olivier Donnet

CC Sint-Niklaas nodigt iedereen uit op een gezellig feest om afscheid te nemen van de expo Music for the Deaf / Koen Keppens & One Minute After / Olivier Donnet. De finissage zal op vrijdag 27 augustus doorgaan op de STeM-site van 19 tot 24 uur.

Een vernissage zat er niet in voor deze expo, die kadert in het cross-over festival PPPUSH-IT. Het festival brengt mensen uit Sint-Niklaas, Lokeren en Stekene samen in een reeks projecten en expo’s, waaronder de boeiende reeks concertfoto’s van Koen Keppens en Olivier Donnet. Koen Keppens stelde in deze expo zijn beelden voor die balanceren tussen concertfotografie en David Lynch. Olivier Donnet presenteerde zijn portretten van artiesten net nà hun show, na de ontlading. Een boeiende mix!

Reserveer vooraf via expo@ccsint-niklaas.be.

 

Info en contact: CC Sint-Niklaas, Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas, www.ccsint-niklaas.be

Contactgegevens pers (niet voor publicatie):

Narcisse Merlier, teamverantwoordelijke communicatie CC Sint-Niklaas

Narcisse.merlier@sint-niklaas.be, 0477 62 01 76

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen