Cultuurcentrum trekt nieuw seizoen op gang met ZEEMAAL in ’t Bau-huis

Cultuurcentrum trekt nieuw seizoen op gang met ZEEMAAL in ’t Bau-huis

Het nieuwe, culturele seizoen staat voor de deur. Het Cultuurcentrum Sint-Niklaas start met een geweldige opener op een unieke locatie. Zo vindt ZEEMAAL, de eerste voorstelling van het seizoen, plaats in ’t Bau-huis op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 september.
Social media sharing

Het Cultuurcentrum Sint-Niklaas zet het nieuwe cultuurseizoen meteen in volle vaart in. Alle genres komen al meteen aan bod vóór het einde van de maand, met muziek-, theater-, dans-, humor-, circus- en familievoorstellingen. 

Het Cultuurcentrum benut graag verschillende locaties in de stad en gaat telkens op zoek naar de setting waar voorstellingen het best tot uiting komen. Zo vindt de eerste voorstelling ZEEMAAL van het seizoen plaats in ’t Bau-huis. "Voor ZEEMAAL bouwen we een volledige tribune rond actrice Sien Vanmaele, die in haar hoopvolle kookperformance zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Kunnen we de wereld redden vanuit de keuken?", klinkt het.
De queeste van Vanmaele start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt toeschouwers tijdens een verbindend diner mee op een zintuiglijke reis . Zo ontdek je nieuwe manieren om naar onze stormachtige realiteit te kijken.

ZEEMAAL is geselecteerd voor het Theaterfestival 2023. “Ontwapenend, maar allesbehalve naïef. Genereus, maar vanuit een groot zelfbewustzijn. Vol, maar nergens overdadig. ZEEMAAL boort een nieuwe wereld aan,” aldus de jury.

Praktisch: ZEEMAAL van Sien Vanmaele en Laika speelt drie keer in ’t Bau-huis: donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2023, telkens om 19 uur. 

Circus
Bijna tegelijkertijd walsen de artiesten van Be Flat door de Sint-Niklase straten met hun circusvoorstelling Follow Me. Langs een parcours volg je twee urban acrobaten die stunts doen met en op omgevingselementen. De straten worden omgetoverd tot een podium met de gevels als decor, de kasseien als danstapijt en het verkeer als soundscape. Wie Sint-Niklaas op unieke wijze wil herontdekken, kan zich via onze website inschrijven op de wachtlijst.

De rest van het seizoen is te ontdekken op www.ccsint-niklaas.be.
Verwacht alvast enkele bekende namen zoals Alex Agnew, Hooverphonic, Tourist Le Mc en Bruno Vanden Broecke. Zij staan naast tal van innemende familievoorstellingen van onder meer Theater FroeFroe en De Maan, internationale concerten met flamenco en Afropera, indrukwekkende circusstunts, halsbrekende en intimistische dansvoorstellingen, hilarische stand-up en theaterstukken die je van je sokken blazen.

Info en tickets: www.ccsint-niklaas.be 03 778 33 66 of info@sint-niklaas.be

Cultuurcentrum trekt nieuw seizoen op gang met ZEEMAAL in ’t Bau-huis
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen