winnaar workshop Micro:bit

Daan Boone winnaar workshop ‘Micro:bit voor kinderen’

Vrije ateliers organiseerde samen met Techniekacademiethuis de online cursus micro:bit voor kinderen vanaf 10 jaar. Bovendien was er een leuke wedstrijd aan gekoppeld. De beste en origineelste inzending won een Arduino-robot. Deze eer ging naar Daan Boone uit Nieuwkerken.
Social media sharing

Deze paas- en zomervakantie schreven 16 kinderen zich in en leerden op die manier de eerste stappen in programmeren.  Ze maakten kennis met de verschillende sensoren en konden hun eigen ontwerp tot leven zien komen. Het ledpaneel laten oplichten met een eigen emoji, een stappenteller maken… de mogelijkheden van micro:bit zijn oneindig.
Vanuit hun huiskamer leefden ze zich uit in de wondere wereld van programmeren. Voor hulp konden ze daarbij terecht bij Chiel Cnockaert, student aan Hogeschool Vives. Chiel bemande de helpdesk om hun vragen te beantwoorden en probleempjes op te lossen.

En de winnaar is …

De jury heeft Daan Boone gekozen als winnaar van de wedstrijd. Daan is 12 jaar en rondde net zijn lagere school af op OLV Ten Bos in Nieuwkerken-Waas. Hij start op 1 september het eerste jaar Middelbaar op Berkenboom in de richting Moderne.

De prijs, een Arduino-robot (ter waarde van 100 EUR), werd hem overhandigd op vrijdag 27 augustus door schepen van cultuur Filip Baeyens in aanwezigheid van Rik Hostyn van deTechniekacademiethuis.

Ook Wannes Aneca uit Sint-Niklaas had ook een mooi ontwerp en ontvangt als troostprijs het boek ‘programmeren met Lego Mindstorms’.

De workshop zal in de herfstvakantie opnieuw opstarten zodat nog meer kinderen op een leuke manier kennis maken met de basis van programmeren. De workshop kost 20 EUR, de micro:bit set is inbegrepen. Ze krijgen telkens een hele vakantie de tijd om van thuis uit te experimenteren. Online inschrijven via de website www.vrijeateliers.be en de micro:bit set samen met de inloggevens afhalen in het secretariaat, zo eenvoudig is het.

We kijken uit naar nieuwe leuke en originele ontwerpjes.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen