Gezinsactiviteit SteM

Dag van de wetenschap op zondag 24 november in SteM: 'Waar is Michaël aka Mike?'

Aartsengel Mike is weg! Sinds zijn mysterieuze verdwijning in 2005 hebben we van hem niks meer vernomen, maar we blijven hoopvol! Ondertussen staat zijn buddy Rafaël - Raf voor de vrienden - er troosteloos en alleen bij. In afwachting van de terugkeer van de aartsengel kunnen de bezoekers van het SteM tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 24 november alvast helpen door met hedendaagse 3D- technieken een stand-in voor Mike te ontwikkelen.
Social media sharing

Scannen, monteren en printen in 3D: daar zijn de mensen van G-Win echte krakken in! Op de Dag van de Wetenschap demonstreren ze uitvoerig hoe ze een Mike-lookalike kunnen maken. Dat is nog niet alles! Kleintjes kunnen een fijne kleurplaat van Mike inkleuren of een nieuwe outfit voor onze verdwenen engel bedenken. Tijdens deze dag mag iedereen ook écht archeologisch vondstmateriaal in elkaar puzzelen.

Wie durft in engelenoutfit te komen, krijgt een leuke gadget.

Wil je graag meedoen aan de tombola waarbij je een 3D-print van Mike kan winnen? Stap dan eens binnen in de bibliotheek aan het Heymanplein, het stadhuis, het Welzijnshuis, de stadsschouwburg en de musea en ga daar op zoek naar een engeltje-met-label. Je mag het meenemen en op 24 november afgeven aan onze balie. Spannend! Kom maar af en sluit je aan bij ‘De vrienden van Mike en Raf’!

 

Stedelijke musea

Zwijgershoek
14
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen