Sint-Niklaas zomert

De bijzondere zomer van Sint-Niklaas

Wat maakt de Sint-Niklase zomer zo bijzonder? Dat er zoveel te doen is? Dat er een aanbod is voor alle leeftijden? Dat de evenementen allemaal in het hart van de stad plaatsvinden? Dat alles gratis is? Eigenlijk dat allemaal samen én dat het de tijd bij uitstek is om samen dingen te beleven. Maak kennis met de Sint-Niklase zomer!
Social media sharing

Van Terrasjesdagen tot Vredefeesten

‘Sint-Niklaas zomert’ begint en eindigt met een topweekend. Het laatste weekend van juni reserveert de stad Sint-Niklaas naar goede gewoonte voor de Terrasjesdagen, drie feestelijke dagen in het hart van de stad en meteen de start voor acht weken zomerse activiteiten. De Vredefeesten zorgen jaar na jaar voor het fantastische orgelpunt van de Sint-Niklase zomer.

 

Het Sint-Nicolaasplein uitgelicht

Het Sint-Nicolaasplein is sinds jaar en dag een ‘hot spot’ in de stad. Ruim 800 jaar geleden begon op deze plek het verhaal van Sint-Niklaas. Vandaag is het plein nog altijd een trefpunt voor jong en oud, in het bijzonder tijdens de zomermaanden.

Dit jaar wordt het Sint-Nicolaasplein extra gezellig. De dansvloer krijgt sfeerverlichting, die het plein de hele zomer letterlijk in de spotlights zal zetten. Daarnaast wordt ook de Sacramentsstraat door lokaal artistiek talent omgetoverd tot een kleurrijk canvas. De ideale setting dus voor een gezellige zomerse terrasjesavond.

 

Sint-Niklazenaren promoten Vredefeesten met ballonfoto’s

Dit voorjaar liep er een wedstrijd, met een oproep om ballonfoto’s door te sturen voor de promotie van de Vredefeesten. Heel wat inwoners doken in hun beeldarchief en er kwamen honderden foto’s binnen. De twintig mooiste beelden worden verwerkt in grote vlaggen, die vanaf eind juli boven de straten in de stadskern zullen verschijnen.

Je vindt een gedetailleerd overzicht van alle zomeractiviteiten in de persmap in bijlage onderaan deze webpagina.

Persmap Sint-Niklaas zomert 2019

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen