Kinderen van De Droomballon met ballonnen in blauw en oranje

De Droomballon en Gavertje Vier stellen zich voor met twee splinternieuwe websites

De stedelijke basisscholen De Droomballon in Nieuwkerken en Gavertje Vier in Belsele pakken beiden uit met een splinternieuwe website. De websites zijn sterk visueel opgebouwd, met mooie paginabrede foto’s die het leven in de school prachtig in beeld brengen. Ideaal in deze periode met coronamaatregelen, nu ouders hun kinderen moeten inschrijven, maar de school zelf niet mogen bezoeken.
Social media sharing

Gericht op ouders en nieuwe ouders

De websites www.droomballon.be en www.gavertjevier.be zijn samen ontwikkeld, en hebben dezelfde herkenbare opbouw en hoofdcategorieën. Ze zijn klantgericht opgevat en focussen op de informatie die ouders van schoolgaande kinderen nodig hebben over de dagdagelijkse praktische werking én de informatie die nieuwe ouders nodig hebben om een goede schoolkeuze te maken.

Drie grote thema’s

De informatie is gebundeld rond drie grote thema’s: ‘Onze school’, ‘Onze klassen’ en ‘Praktisch’. Onder ‘Onze school’ stellen de scholen hun visie, pedagogisch project en breder kader voor. Je maakt er kennis met het schoolteam en kan het schoolreglement raadplegen. ‘Onze klassen’ geeft een overzicht van alle klassen van de school, zowel in de kleuterschool als in de lagere school. Elk leerjaar heeft een frisse, eigen pagina met prachtige klasbeelden, een overzicht van de leerkrachten, informatie over de lesinhoud en de infobrochure. Voor de 1ste kleuterklas en het 1ste leerjaar werden ook voorstellingsfilmpjes gemaakt. Bij ‘Praktisch’ vinden ouders alle nuttige informatie die ze geregeld nodig hebben: schooluren, kalender, documenten, uitstappen en zwemmen, opvang, bereikbaarheid …

Online inschrijven

Extra aandacht werd ook besteed aan het luik ‘Inschrijven’ op de websites. Aanmelden voor een school kan in Sint-Niklaas al enkele jaren online, en de scholen stellen de procedure van aanmelden tot inschrijven stap voor stap voor. Via een simpele muisklik vinden ouders de weg naar het aanmeldplatform van de stad Sint-Niklaas. Zeker in deze uitzonderlijke periode met coronamaatregelen, is het voor ouders belangrijk om vlot de weg te vinden naar een goede school voor hun peuter.

Visueel sterk

Daarom kozen de scholen er ook voor om in te zetten op visueel sterke websites. Zo krijg je als ouder onmiddellijk een goed beeld van de werking van de school. Voor de sfeervolle foto’s doorheen de website konden de scholen rekenen op fotografe Sieglinde Wuyts van BEELDerig. Als ouder van kinderen in Gavertje Vier slaagde zij er als geen ander in om de warme sfeer in beide scholen op beeld te vangen.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van www.droomballon.be en www.gavertjevier.be werd, op basis van een overheidsopdracht, toegewezen aan twee bedrijven uit de Cronos-groep: Leap Forward en Calibrate uit Gent. Het inhoudelijk en technisch voortraject ging van start in het najaar van 2020. Tussentijds werden de websites in ontwerp getest door ouders van de beide scholen en potentiële nieuwe ouders. De nieuwe websites zijn volledig mobile responsive en houden dus rekening met het stijgend aantal smartphone-bezoekers.

Webplatform

De lancering van de nieuwe websites voor de stedelijke basisscholen is een volgende stap in de vernieuwing van het webplatform van de stad Sint-Niklaas. In de afgelopen jaren kwamen www.ondernemeninsintniklaas.be, www.ontdeksintniklaas.be, de portaalsite www.sint-niklaas.be, www.stadvandesint.be, www.museasintniklaas.be en www.academiesintniklaas.be online. Deze globale, geïntegreerde aanpak is kostenbesparend op vlak van ontwikkeling en onderhoud en biedt ook de nodige veiligheidsgaranties.

Startpagina van De Droomballon
Startpagina van Gavertje Vier
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen