Kersverse ouders planten zondag geboortebos aan op Puitvoet

De grootste babyborrel van Sint-Niklaas: kersverse ouders planten zondag geboortebos aan op Puitvoet

Komende zondag 17 maart verwelkomt de stad de in 2023 geboren baby's met de aanleg van een nieuw geboortebos in het stadsbos Puitvoet, vlak naast de Puitvoetwegel. Maar liefst 200 gezinnen schreven zich in, met in totaal ruim duizend deelnemers.
Social media sharing

Sinds geboortejaar 2008 organiseert de stad jaarlijks een plantdag van een geboortebos. Voor elke baby die het levenslicht ziet in groot Sint-Niklaas wordt een boompje geplant. Komende zondag 17 maart planten we boompjes aan voor de kinderen die geboren zijn in 2023. Liefst 200 gezinnen zijn van de partij, met ruim duizend deelnemers. 

Het geboortebos is ongeveer 4.000 m² groot en telt ruim 1.000 boompjes. Dit jaar beplanten we al de helft van het totale perceel. Het andere deel houden we vrij voor het geboortebos van 2025. Ondertussen wordt er op deze plek een tijdelijke bloemenweide gecreëerd. Zo zal er doorheen de jaren, als de boompjes nog klein zijn, al een mooie oeverbegroeiing van bloemen terug te vinden zijn. In het geboortebos komen verschillende soorten inheemse loofbomen. 

Evenement
Het wordt meteen de grootste babyborrel van Sint-Niklaas, zondag tussen 14 en 17 uur. Iedereen wordt onthaald op het kampeerterrein van de vzw Puytvoet, waar talrijke verenigingen zoals Natuurpunt, Huis van het Kind en de Tuinrangers uitleg geven over hun werking. Naast deze standjes is er een bar voorzien door de gidsen van scouts Sint-Tarsicius, waar de stad een drankje aanbiedt. 
Deelnemers kunnen zich tussen 14 en 16 uur aanmelden om te komen planten. 

Praktisch
Het kampeer- en speelterrein van de vzw Puytvoet is niet bereikbaar met de auto. 
Het stadsbos Puitvoet is te voet of met de fiets vlot bereikbaar via de Puitvoetwegel (Puitvoetstraat) of de Bruininckswegel (Kapelstraat). Er is een ruime fietsparking op het kampeer- en speelterrein. 
Met de bus kan je het terrein bereiken door af te stappen aan de bushalte Kapelstraat of Waasland Shopping.
Toch met de auto? Parkeren kan op de parking van Waasland Shopping. Via de Bruyninckswegel volg je de bordjes naar het terrein. 
 

Is generated
Aanplanting geboortebos
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen