Marktdag

De nieuwe marktleider

Filip Boschman ging aan de slag als nieuwe marktleider van de stad Sint-Niklaas. Hij haalde het boven alle andere kandidaten. Zijn voornaamste werkplek is het grootste marktplein van het land. Het wordt dan ook zijn kerntaak om de organisatie en de waarde van de donderdagse marktdag, met een traditie van 506 jaar, te versterken.

Social media sharing

Als ‘organisator ambulante handel‘ heeft de nieuwe marktleider heel wat reguliere taken, die alles te maken hebben met het wekelijks en seizoensgebonden marktgebeuren op heel het grondgebied.

Daarnaast heeft hij, in overleg met de dienst evenementen, ook een vernieuwingstraject opgestart voor het marktbeleid. Dit omvat onder meer het gedetailleerd in kaart brengen van de donderdagse markt, door het aanmaken van een geactualiseerd marktregister en de opmaak van een geactualiseerd marktplan.

Ook de vernieuwing van het marktreglement staat op de agenda van de kersverse marktleider. De focus ligt daarbij op het aantrekkelijker en kwalitatiever maken van de donderdagse markt.

Als brugfiguur tussen de marktcommissie en het stadsbestuur draagt hij zorg voor de goede verstandhouding met de marktkramers.

Filip Boschman is 35, woont in Hamme en werkte in het verleden onder meer als logistiek verantwoordelijke voor een groot bedrijf.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen