The Peatles

De Peatles op het kleine scherm

Sint-Niklaas is de Stad van de Sint, en het mag dan ook niet verbazen dat daar, en meer specifiek in het Huis van de Sint in de Stationsstraat, een muziekgroep ontstaan is die Sinterklaasmuziek speelt. Hun naam? De Peatles. En voortaan zijn de fratsen van deze maffe bende te bezichtigen op het kleine scherm.
Social media sharing

De Peatles trekken jaarlijks door Vlaanderen met hun muzikale show voor jong en oud, vol oude en nieuwe Sinterklaasmuziek. Verschillende culturele centra kregen deze gekke bende al op bezoek. Normaal gezien kwamen De Peatles dit jaar met een album waarop 10 moderne Sinterklaassongs verschenen, maar corona besliste daar anders over. Daarom werd het plan om een album te maken ook snel in de koelkast gestoken.

Gelukkig zat in diezelfde koelkast nog een ander plan dat er in de plaats meteen uitgehaald werd. In de CC-show zitten tussen de nummers door altijd kleine actjes die geweldig aansloegen bij de kijkers. Vandaar groeide het plan om ook afleveringen te gaan maken. En zo werden enkele topacteurs betrokken bij het project en zijn De Peatles keihard beginnen werken aan een Youtubereeks. 

Samen met acteurs Michiel De Meyer, Peter Thyssen en zijn zoon Louis Thyssen werd er gebrainstormd over mogelijke verhaallijnen. Met Wout Sels en Mike Wauters erbij waren de Peatles voor de Youtubereeks compleet. De stad Sint-Niklaas werd een partner om heel het idee te financieren en dus levensvatbaar te krijgen. 

Ook de stad Sint-Niklaas wilde van corona het beste maken. In de plaats van het traditionele programma van de Stad van de Sint kwam een digitaal verhaal met onder andere een virtuele tour in het Huis van de Sint en de show Li(e)ve Sint die live gestreamd wordt. De reeks van de Peatles sloot daar perfect op aan.

Achter de reeks zit een topteam dat onder andere heel wat Studio100-films ingeblikt heeft, zoals De Nachtwacht en de films van K3. De frontman van de Peatles, Bart Foubert, investeerde zelf ook in het project, net als enkele andere mensen die in het project geloofden.

Op 18 november start het eerste avontuur! Daarna volgen zaterdag 21, woensdag 25 en zaterdag 28 november. Stem af op www.stadvandesint.be.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen