kunstfestival

De straat als een grote openluchtexpo

Kleurrijk Sint-Niklaas luidt onze lenteleuze. We voegen de daad bij het woord door het stadshart verder in kleur onder te dompelen met exclusieve straatvlaggen én een eerste van een reeks nieuwe murals. Zo rollen we de gekleurde loper uit het voor nagelnieuwe NAFT kunstenfestival (22 april 2021 – 2 mei 2021).
Social media sharing

De Nieuwstraat kreeg dit weekend ook letterlijk een nieuw jasje. De gevel van het creatieve bureau Jusbox werd het canvas voor de eerste nieuwe mural van 2021. Getekend I AM EELCO.

Eelco van den Bergh (NL), illustrator, schilder en graffiti kunstenaar uit Rotterdam ging er de hoogte in en doopte z’n kunstwerk “hide & seek”. Het verbergt Reynaert De Vos, twee luchtballons en een slechtvalk uit de OLV-toren als beeldbepalende elementen. De eerste foto’s gaan viraal en zorgen voor een  positieve golf in ons stadshart.

We surfen verder op die golf. De komende weken volgen er nieuwe street art interventies en installaties. Ze zijn hét uithangbord richting het kunstenfestival NAFT en vormen de kapstok voor het buitenparcours van het festival. Uiteraard blijven deze werken na het festival het straatbeeld verder kleuren.

De straat als een grote openluchtexpo.

Neem het maar letterlijk. Want net nu zijn ook de straatvlaggen in de corridor vernieuwd. Anders dan anders want het werden exclusieve ontwerpen die NAFT festival op gepaste wijze welkom wapperen in de stad.  16 kunstenaars, 8 mannen & 8 vrouwen, drukken elk nu al hun stempel op de stad en zullen later ook te zien zijn in de tentoonstellingszaal Zwijgershoek op de STEM-site.

Voor het street art beleid én het NAFT kunstenfestival werken het stadsbestuur en CC Sint-Niklaas gesmaakt samen met curator Bart Warnier (Wham Office) en krijgen we de gewaardeerde steun van ING FinanzaWaas en de Springvis Foundation.

Meer info: www.naftfest.be

https://www.ontdeksintniklaas.be/nl/brochures/street-art-kaart

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen