Sint-Niklase toppers verleiden met Chocolade- en Pateekesweek

De zoetste route van het Waasland: Sint-Niklase toppers verleiden met Chocolade- en Pateekesweek

Stap in de wereld van pure verlokking en aantrekking tijdens de Chocolade- en Pateekesweek, van 24 februari tot en met 9 maart. In Sint-Niklaas zijn er zeven verrukkelijke haltes op deze proeverroute. De stad presenteert een scala aan topchocolatiers, patissiers en delicatessenzaken en moedigt iedereen aan om op ontdekking te gaan in de wonderlijke en verleidelijke wereld van pateekes, chocolade, ijs, zoete delicatessen en koffie.
Social media sharing

Ontdek de zoete geheimen van de stad tijdens de eerste Sint-Niklase ‘Chocolade- en Pateekesweek’. Dat is een ontdekkingsroute langs acht chocolatiers, patissiers en delicatessenzaken. Het evenement, georganiseerd door de vzw Koekenstad, vindt voor het eerst ook buiten de provincie Antwerpen plaats.

Op ontdekking gaan, kan met een 'Chocolate- en Pateekes Pass'. Die is te koop bij het toeristisch infopunt in het stadhuis en bij de deelnemende zaken voor 15 euro. De pas bevat 10 coupons waarmee je bij de deelnemende zaken van héél wat lekkers kunt genieten. In het zoete Sint-Niklaas zijn dat bakkers en patissiers Toon De Klerck, Stefan en De Bakkerij, chocolatiers Vyverman, Wauters en Balerdon en delicatessenzaak Van Poeck.

Op ontdekking
De Chocolade- en Pateekesweek is helemaal op maat van liefhebbers van zoete lekkernijen. Als hoofdstad van het zoete land van Waas heeft Sint-Niklaas natuurlijk een grootse reputatie. En dat tonen de zeven deelnemende zaken met volle overtuiging.
Proef de overheerlijke streekproducten zoals het Reynaertgebak, dat dit jaar vijftig lentes jong is, bij Stefan. De molenaars van de Witte Molen in Sint-Niklaas malen dan weer het graan tot bloem voor het zuurdesembrood van De Bakkerij. Daar hoort een bakje troost bij. Kranskoffie wordt sinds 1866 volgens artisanale traditie gebrand door de familiale koffiebranderij Van Poeck. 
Als het op chocolade aankomt, verenigt Sint-Niklaas heel wat talent. Een neus voor smaak heeft Balerdon. Traditioneel en authentiek ambachtwerk ligt aan de oorsprong van de artisanale ballon- en Reynaertpralines van Wauters en Vyverman. Gault&Millau riep hen uit tot twee van Belgiës beste pralinemakers. Voor meer lekkers kan je terecht bij ijssalon Foubert, pal in de belangrijkste winkelstraat, en bij Toon De Klerck, ambassadeur van deze Chocolade- en Pateekesweek, die terugkeerde naar zijn thuisstad.
De Chocolade- en Pateekesweek vindt plaats van vrijdag 24 februari tot en met donderdag 9 maart.

Info:
Toerisme Sint-Niklaas, Grote Markt 1 - 03 778 35 00,
toerisme@sint-niklaas.be.  
Het toeristisch infopunt in de nieuwe stadhuisvleugel is op weekdagen open van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur.

www.ontdeksintniklaas.be // www.koekenstad.be

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen