Tom Steels Classic

Dertiende editie Tom Steels Classic

Op zaterdag 17 september vindt al de dertiende editie plaats van de 'Tom Steels Classic', voor wielertoeristen én voor families.
Social media sharing

Het Sint-Niklase wielericoon Tom Steels wordt in zijn geboortedorp Nieuwkerken elk jaar geëerd met de 'Tom Steels Classic'. Dat is een organisatie van wielertoeristenclub De Schapekoppen, vanuit sportcentrum De Mispelaer in de Gyselstraat. 

Zaterdag 17 september vanaf 8 uur kunnen wielertoeristen starten voor een rit van 65, 90 of 120 kilometer. Om 9.30 uur is er een gezamenlijke start voor de vrouwen. Zij rijden een rit van 55 kilometer. Het parcours van die ritten is grotendeels uitgetekend over het vroegere trainingsparcours van Tom Steels, langs Wase en Nederlandse polderwegen. 
Wie het graag wat rustiger aan doet, kan zaterdag ook deelnemen aan de familiefietstocht van 25 kilometer, die start tussen 12 en 14 uur. 

Het is de dertiende keer dat deze Tom Steels Classic plaatsvindt. De organisatie schenkt een deel van de opbrengst aan Het Veer, het centrum voor kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen in de Kazernestraat in Sint-Niklaas. 

► Info: www.wtcdeschapekoppen.be, www.ontdeksintniklaas.be

Tom Steels Classic
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen