Donderdagse markt

Donderdagse markten in feeststemming

De donderdagse marktdag is al eeuwenlang de wekelijkse hoogdag in het stadsleven van Sint-Niklaas. Het stadsbestuur wil de belevingswaarde van de marktdag verhogen, omwille van de veelzijdige waarde ervan, onder meer economisch, sociaal en toeristisch. De aftrap wordt gegeven met twee bijzondere marktdagen vol sfeer en animatie, in volle Sinterklaasperiode. Beide feestelijke markten vinden plaats op het Hendrik Heymanplein.
Social media sharing

Met BV’s naar de markt – donderdag 21 november
Op donderdag 21 november zijn o.a. Herman Verbruggen, Loes Van Den Heuvel en Chris Van Tongelen te gast op de Grote Markt. Deze bekende Vlamingen wandelen tussen de kramen door, doen een babbeltje met de marktbezoekers en maken tijd voor een foto. Ze helpen ook een marktkramer in het kraam en zingen af en toe een stukje uit hun repertoire.

De horeca van de stadskern zorgt voor een extraatje tijdens deze marktdag. Marktbezoekers kunnen aan de stand van de horeca proeven van het heerlijke Sinterklaas- of Zwarte Pietbier. Enkel verkrijgbaar tijdens de Sinterklaasperiode in de stadskern van de ‘Stad van de Sint’!

Met Zwarte Piet naar de markt – donderdag 28 november
Op donderdag 28 november zijn het de Zwarte Pieten die de show stelen tijdens de marktdag. Zes musicalpieten geven pop-upconcertjes voor, tussen en met de marktbezoekers. Deze keer is het Sint in de Piste die voor een geschenkje zorgt. Markbezoekers, die drie aankopen doen en daarvoor een stempel krijgen op hun deelnemerskaart, kunnen een zoet cadeau afhalen aan de actiestand.

De organisatie van beide feestelijke donderdagse markten loopt in samenwerking met de stedelijke marktcommissie.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen