Duurzame Tassenactie

Duurzame Tassenactie op de donderdagse markt

De consumptie van plastic en de bijdrage van plastic aan de afvalberg is erg actueel. De stad Sint-Niklaas wil haar inwoners sensibiliseren om vaker gebruik te maken van herbruikbare tassen om boodschappen te doen. Daarom wordt er op 6 september een Duurzame Tassenactie georganiseerd op de donderdagse markt.
Social media sharing

We gebruiken met z'n allen te veel plastic: maar liefst 26 miljoen ton plastic komt jaarlijks op de afvalberg terecht, en dat is enkel maar in Europa. In april 2015 al keurde de Europese Unie een richtlijn goed om het gebruik van plastic zakjes in Europa drastisch te verminderen. De lidstaten kunnen zelf kiezen hoe ze de voorgestelde doelstelling halen. In Vlaanderen is er echter tot op heden nog geen beslissing genomen inzake deze richtlijn.

De gemeenten kunnen zelf initiatieven nemen, en daarom sensibiliseert de stad Sint-Niklaas geregeld naar haar inwoners over het gebruik van herbruikbare winkeltassen. Op donderdag 6 september wordt in dit kader een Duurzame Tassenactie op de donderdagse markt georganiseerd. Door de marktbezoekers aan te zetten tot het gebruik van een herbruikbare tas kan de consumptie van plastic zakjes dalen. Er zijn 1.000 duurzaam geproduceerde herbruikbare tassen beschikbaar. Marktbezoekers kunnen hun exemplaar ophalen in het tentje voor het stadhuis, zolang de voorraad strekt.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen