De brochure 'Jaaroverzicht 2022' met op de achtergrond de Grote Markt

‘Een jaar vol verwondering’: een terugblik op 2022 in beeld

In de eerste prille lentedagen van 2023 blikken we nog een laatste keer terug op een verrassend jaar 2022, in een splinternieuw jaaroverzicht. Samen met onze inwoners, ondernemers, verenigingen en diensten maakten we er een jaar van om trots op terug te kijken.
Social media sharing

Opnieuw Vredefeesten in vol ornaat, een wereldberoemde wereldbol in het stadspark, een splinternieuwe stadhuisvleugel, maar vooral: opnieuw bruisend leven in de stad na twee turbulente coronajaren. Ontmoeting en verwondering, tijdens een zonovergoten Euromarkt of met het lente-evenement Buitengewoon, maar even goed op de eerste schooldag, in een mooi vernieuwde buurt, in een vertrouwde handels- of horecazaak of op een info- of participatiemoment.

Tijdsdocument
Zo waren er in 2022 héél wat hoogtepunten, grote én kleine, vertrouwd of verrassend. In dit jaaroverzicht zetten we die hoogtepunten in de kijker, in ruim honderd beelden met bijhorende toelichting. Het is een verhelderend tijdsdocument, om blijmoedig terug te blikken en om trots te zijn op de veelzijdigheid, dynamiek, gedrevenheid en warmte die onze stad en haar inwoners ook in 2022 hebben geëtaleerd.

Het jaaroverzicht bevat maar een selectie van blikvangers, want het is onmogelijk om alles wat er gedurende een jaar leeft in onze dynamische, warme, kleurrijke en innovatieve stad te vatten in één brochure. Een meer uitgebreide toelichting van het voorbije jaar vind je terug op www.sint-niklaas.be/2022

Het jaaroverzicht 2022 is vanaf nu beschikbaar en wordt aangeboden in de folderrekken in de voornaamste stadsgebouwen. Een gratis brochure aanvragen, kan ook via een e-mail naar communicatie@sint-niklaas.be.

Meer info: www.sint-niklaas.be/2022

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen