Mondmasker

Een mondmasker voor alle Sint-Niklazenaren

Alle inwoners van Sint-Niklaas kregen van het stadsbestuur een mondmasker. Tientallen vrijwilligers zorgden tijdens het Pinksterweekend voor de huis-aan-huisbedeling.
Social media sharing

Op donderdag 28 en 29 mei werden de pakketten klaargemaakt door stadspersoneel in ’t Bau-huis. Daarna ging de bedeling van start, in totaal aan 32.600 adressen. Elke inwoner krijgt op deze manier een mondmasker van het stadsbestuur. In de pakketten zitten standaard ook twee filters van de federale overheid. Waar deze filters ontbreken, worden ze nog nageleverd. Het gebruik van de mondmasker wordt toegelicht in een folder.

Het stadsbestuur deed, samen met zeven andere Wase steden en gemeenten, een groepsaankoop van mondmaskers bij Think Pink, de organisatie die zich inzet voor de preventie van en onderzoek naar borstkanker.

Het stadsbestuur kreeg heel wat reacties op de oproep om een handje toe te steken bij de organisatie van de bedeling van de mondmaskers en dankt de vele vrijwilligers voor de vlotte en efficiënte samenwerking.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen