Nar

Een plezante koopzondag op 28 juni

Koopzondag 28 juni wordt zoveel plezanter! De Stationsstraat en de terrassen krijgen bezoek van artiesten die aan de koopnamiddag of terrasjesbezoek een extra touch onnozele vernuftigheid en charme zullen geven. De stad ging hiervoor in zee met Frank Poelvoorde van Gevleugelde Stad, het jaarlijkse promotiefestival voor straattheater in Ieper, die deze zondag een aantal mobiele straattheateracts naar Sint-Niklaas brengen en zo de straattheaterwereld opnieuw leven inblazen na meer dan drie stille maanden.
Social media sharing

Het programma (13 tot 17 uur):

Monsieur Lumineux

Deze gekkerd op z’n antieke fiets combineert al 20 jaar straattheater en circus.

De Nar

Doorgewinterd artiest Sven Roelants komt als nar op stelten.

Dolle Pret

De MonStars hebben dolle pret op springstelten.

Kartje Kilo

Kartje Kilo brengt Radio Mano Sport in de ether, live en rechtstreeks! Martial en Noël zijn uw live en mobiele sportverslaggevers van dienst.

Les Serveuses Bavard

PikzPalace stuurt ons deze praatzieke serveuses. Ze bedienen de gasten met veel souplesse, maar zwijgen, nee dat zit er niet in. De maaltijd onder hun stolpen, dat blijkt pas de échte verrassing!

Crai de Trottoir

Hendrik & co, gewoon, met enkele stukjes stoepkrijt. Of toch niet zo gewoon?

Checkpoint Henry

Een komische eenmansvoorstelling vol fantasie en interactie.

Zeepbellenman

Niet zomaar zeepbellen. Reuzenzeepbellen!

Gevleugelde Stad is een jaarlijks promotiefestival voor straattheater in Ieper tijdens de maand april, waarop Belgische en internationale artiesten hun nieuwe acts voorstellen aan festivalorganisatoren en aan het publiek. Dat festival kon dit jaar niet plaatsvinden vanwege de coronacrisis, maar ondertussen hebben artiesten niet stilgezeten en hebben ze hun acts coronaproof gemaakt. Er zal tijdens de maanden juli en augustus nog enkele keren worden samengewerkt om vooral Belgische artiesten naar Sint-Niklaas te brengen. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer info: evenementen@sint-niklaas.be

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen