Twee vrouwelijke programmeurs kijken naar een laptopscherm

Eerste stedelijke subsidies voortaan online aan te vragen

De stad Sint-Niklaas breidt haar digitaal loket uit. Klanten van de stad kunnen voortaan de eerste stedelijke premies en subsidies volledig digitaal aanvragen via de website of de stadsapp. Op termijn zullen er nog meer producten volgen.
Social media sharing

De stad Sint-Niklaas voegt vandaag twee nieuwe producten toe aan haar digitaal loket: de verzorgingstoelage voor pleegzorg en de renovatiepremie voor ondernemers. Als klant geef je in enkele stappen je aanvraag online door. Onze medewerkers ontvangen je aanvraag en gaan hiermee aan de slag. Via statusmails word je op de hoogte gehouden van de voortgang van je dossier. Op die manier willen we onze dienstverlening meer klantvriendelijk maken.

Waarom Sint-Niklaas digitaliseert
Als stad willen we niet achterblijven op het vlak van digitalisering. Klanten verwachten vandaag dat onze dienstverlening op eender welk moment online beschikbaar is. De laatste jaren zien we dat steeds meer mensen de weg vinden naar het online aanbod van bedrijven en instellingen.

Ook voor onze medewerkers is de digitalisering een belangrijke stap. Zij kunnen door de aanpassingen een professionele en efficiënte dienstverlening bieden. En door de automatisering van repetitieve taken kunnen zij zich meer toespitsen op kwalitatieve dienstverlening.

Blijven investeren in digitalisering
Als stad vinden we het belangrijk om te blijven investeren in digitalisering. Dat heeft voordelen voor onze klanten én voor onze medewerkers. Om die reden ontwikkelen we momenteel het 'Digitaal Ondernemersloket' met de steden Mechelen en Kortrijk en met belangenorganisatie V-ICT-OR. Met dit project willen we extra vergunningen en subsidies digitaliseren via de e-lokettoepassing LB365. Door samen te werken kunnen we onze klanten sneller en goedkoper professionele digitale dienstverlening aanbieden.

Benieuwd naar ons nieuwe digitale aanbod?

Verzorgingstoelage pleegzorg

De verzorgingstoelage is er voor pleeggezinnen die op het grondgebied van Sint-Niklaas wonen en aangesloten zijn bij Pleegzorg Vlaanderen. Als pleegouder kan je elk jaar een verzorgingstoelage aanvragen voor een pleegkind dat bij jou woont.

 

Renovatiepremie ondernemers

De duurzame renovatiepremie voor ondernemers is onderdeel van de ‘kernversterkende premies’ van de stad. Met deze premies wil stad Sint-Niklaas het ondernemerschap in het focusgebied aanmoedigen.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen