deelsteps

Elektrische deelsteps in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas zet al jaren in op duurzame mobiliteit met vooral focus op een actief en veelzijdig fietsbeleid. Ook voor deelmobiliteit worden stappen gezet, met de aanwezigheid van fietsdelen aan het station en de promotie van autodelen. Met de elektrische deelsteps trekken we de lijn door. Ze zorgen niet alleen voor een verbetering van de luchtkwaliteit, ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken en toegankelijk. Op alle vlakken winst dus.
Social media sharing

Bird, de toonaangevende micro-mobiliteitsaanbieder, kreeg de opdracht om de deelsteps uit te rollen in Sint Niklaas. Het brengt een betaalbare, milieuvriendelijke vervoersoplossing naar de stad. De dienst zal mensen, die in de stad wonen en werken, helpen zich makkelijk te verplaatsen zonder last van files te hebben of van luchtvervuiling door autogebruik.

Bird's missie is om steden leefbaarder te maken door te helpen bij het oplossen van het 'lastmile'-probleem, waarbij verplaatsingen met het openbaar vervoer te kort zijn om het efficiënt te maken, maar te lang zijn om te lopen. Veel van deze verplaatsingen gebeuren traditioneel met de auto en dragen bij tot congestie en koolstofuitstoot. Bird zal de mensen in Sint Niklaas een milieuvriendelijk alternatief bieden voor het nemen van een auto.

De firma is momenteel actief in meer dan 200 steden over de hele wereld, en zal belangrijke lessen meebrengen naar zijn activiteiten in Sint Niklaas.

Veiligheid is een topprioriteit voor Bird, en er zijn een aantal beleidsmaatregelen en initiatieven om ervoor te zorgen dat het een positieve aanvulling heeft op het mobiliteitsaanbod. Alle gebruikers moeten 18 jaar of ouder zijn om te mogen rijden. Alle rijders stemmen in met een veiligheidsovereenkomst met Bird, en degenen die niet verantwoordelijk handelen kunnen worden uitgesloten van de app. Bird's toonaangevende steps zijn voorzien van GPS-tracering, zodat het bedrijf de steps kan volgen en ervoor kan zorgen dat ze correct worden gebruikt en geparkeerd. Bird heeft ook een 'community mode' in de app zodat mensen eventuele problemen kunnen melden die Bird dan vervolgens kan oplossen.

Zo werkt het:
● Download de Bird app op je smartphone en maak een account aan
● Open de app en zoek de dichtstbijzijnde Bird
● Scan de code bovenop de Bird om hem te ontgrendelen en je rit te starten
● Geniet van de rit
● Wanneer je je bestemming hebt bereikt, laat je de Bird op een verantwoorde plek achter
(geen stoepen blokkeren) en beëindig je de rit op de app

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen