Villa Pace

Elf keer nieuw op Villa Pace!

We maakten al eerder bekend dat Hooverphonic, Stake, Jan Verstraeten en de Mamba Nights op 6, 7 en 8 september zouden afzakken naar Sint-Niklaas. Nu smijten we daar nog 11 nieuwe namen bovenop, met Bart Peeters, Baloji, Stikstof, Douglas Firs, Dirk Stoops, Raphael (IT), Drahla (UK), Black Leather Jacket, It It Anita, Slow Crush en Spellbreakers. Binnenkort volgen er nog (veel) meer. We hebben immers zes podia te vullen. Een ticketlink is niet nodig, we zijn nog steeds een gratis festival.
Social media sharing

Bart Peeters crowdsurfte in 2015 in de regen nog over 15.000 hoofden voor ons hoofdpodium. Benieuwd of hij het opnieuw aandurft. Hij is de headliner op vrijdag 6 september. Voor hem treedt Douglas Firs aan. De dag erna is het Sint-Niklaas boven op de Grote Markt, met absolute headliner Hooverphonic en Jan VerstraetenDirk Stoops sluit de zaterdagavond af op het hoofdpodium.

Stake sluit ’t Plein af op 6 september. Ze worden die dag vervoegd door de rock’n’roll van Black Leather Jacket, de Luikse noise-sensatie It It Anita en Slow Crush. Op zaterdag 7 september staan daar het Brusselse hiphopcollectief Stikstof en de Britse postpunks van Drahla.

En daar zijn ook de eerste namen voor Castrohof. Eerder maakten we al bekend dat Black Mamba opnieuw een Mamba Night host op vrijdagavond. De line-up voor die zwoele nacht volgt later. Op zaterdag is Baloji headliner op Castrohof. Ooit gestart als MC bij Starflam, heeft Baloji vorig jaar met zijn derde album een topplaat afgeleverd die hem ook al enkele awards opleverde. ‘137 Avenue Kaniama’ was een kruisbestuiving van het rijke muzikale erfgoed van het Afrika van de jaren '70, hiphop en futuristische ‘world beat’. Baloji krijgt op zaterdag 7 september het gezelschap van de Italiaanse reggaezanger Raphael, en van de rootsreggae van het Antwerpse Spellbreakers.

Binnenkort nog meer dan dertig namen, waaronder de line-up voor de Mamba Night, Krankenhaus en het klassiek podium Terrazza.

De namen op een rijtje:

Hooverphonic / Bart Peeters / Baloji / Stikstof / Stake / Jan Verstraeten / Mamba Night / Douglas Firs
Dirk Stoops / Raphael (IT) / Drahla (UK) / Black Leather Jacket / It It Anita / Slow Crush / Spellbreakers

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen